. Puneti berea si untul intr-un vas pe foc mic 5 min.
2. Topiti ciocolata intr-un vas. Adaugati putin (cam 2 linguri) din amestecul de bere si unt peste ciocolata topita.
3. Bateti albusurile cu 1/4 din zaharul tos si galbenusurile cu restul de zahar tos.
4. Adaugati amestecul de bere si unt peste galbenusuri si mixati bine, puneti si zaharul brun.
5. Cerneti faina peste amestecul de la pasul 4 si mixati bine. Adaugati si bicarbonatul stins + praful de copt.
6. Adaugati si ciocolata topita in mixul cu galbenusuri si amestecati.
7. Incorporati si albusurile batute in compozitie utilizand o spatula.
8. Puneti compozitia intr-o tava cu diam. 24 cm tapetata cu hartie de copt.
9. Dati tava la cuptor 60 min la 180 grade C.
Crema
1. Puneti berea intr-un vas la foc mic.
2. Adaugati ciocolata taiata in bere si invartiti pana se topeste.
3. Trageti vasul de pe foc, puneti smantana si invartiti.
4. Tineti vasul in mana deasupra flacarii si continuati sa invartiti inca 3 min.
5. Opriti focul si adaugati esenta de rom.
Asamblare:
Taiati blatul in 2 sau 3 dupa ce s-a racit complet, puneti crema si deasupra arahidele zdrobite.
Enjoy!
Nota!
1. Folositi ciocolata de calitate.
2. Este important sa folositi smantana dulce si nu fermentata.
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii