autor:

mirela0911

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2018

Ingrediente
Pt. blat:, 6 oua, 3 lg smantana, 250 g zahar,  1 lgt sare, 70 g cacao, 200 ml cafea espresso, 1 lgt bicarbonat de sodiu, 240 ml ulei, 2 lgt esenta de vanilie, 220 g faina, Pt. crema:, 2 oua mari, 5 lg zahar, 2 lg amidon, 1 lg esenta de vanilie, 400 ml lapte, 300 ml frisca lichida, 4 lg nuca, 1 lg cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea espresso. Asa fierbinte, se toarna peste amestecul cu cacao si se amesteca bine cu un tel, pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se lasa deoparte sa se raceasca putin. Se toarna uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza. La final, se adauga faina si se amesteca din nou pana la omogenizare. Se adauga amestecul de oua cu smantana si se amesteca pana la incorporare.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu perete detasabil, cu diametrul de 28 cm si se toarna jumatate din amestec in tava. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, apoi se ia blatul si se asaza pe un gratar. Se toarna si restul de compozitie in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se vor obtine astfel doua blaturi de aceeasi dimensiune. Daca aveti 2 tavi la fel si intra amandoua in cuptor, este mai usor.

Crema de vanilie: Intr-o craticioara, se amesteca ouale cu zaharul si amidonul. Se toarna treptat laptele amestecand cu un tel pana la omogenizare. Se pune pe foc mediu si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga esenta. Se amesteca si se lasa sa se raceasca bine.

Frisca lichida se mixeaza. Se incorporeaza in crema de vanilie putin cate putin mixand la viteza mica.

Asamblare tort: Blaturile racite se taie fiecare in doua. Pe un platou, se asaza primul blat, se unge cu crema, apoi se presara deasupra 2 lg de nuca. Se pune al doilea blat, se unge cu crema si se presara nuca macinata. Se continua la fel cu toate blaturile.

Cu crema ramasa, se unge marginea tortului iar deasupra se fac moatze unul langa altul. Cu ajutorul unei furculite se traseaza dungi oblice pe margine, iar deasupra se presara putina cacao. Se fac pe marginea de sus si de jos moatze mai mici. Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Bezea cu peltea de gutui

Bezea cu peltea de gutui

Cum procedam: 1. Preincalzeste cuptorul la 130 grade Celsius. 2. Pune pelteaua intr-un vas neaderent

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu mac si glazura de lamaie

Tort cu mac si glazura de lamaie

1. Se incince cuptorul la 180°C.Se unge cu unt o tava rotunda pentru torturi. 2. Coaja rasa de

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 3 lg smantana
  • 250 g zahar
  •  1 lgt sare
  • 70 g cacao
  • 200 ml cafea espresso
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 240 ml ulei
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 220 g faina
  • Pt. crema:
  • 2 oua mari
  • 5 lg zahar
  • 2 lg amidon
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 lg nuca
  • 1 lg cacao

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Brad