autor:

mirela0911

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2018

Ingrediente
Pt. blat:, 6 oua, 3 lg smantana, 250 g zahar,  1 lgt sare, 70 g cacao, 200 ml cafea espresso, 1 lgt bicarbonat de sodiu, 240 ml ulei, 2 lgt esenta de vanilie, 220 g faina, Pt. crema:, 2 oua mari, 5 lg zahar, 2 lg amidon, 1 lg esenta de vanilie, 400 ml lapte, 300 ml frisca lichida, 4 lg nuca, 1 lg cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea espresso. Asa fierbinte, se toarna peste amestecul cu cacao si se amesteca bine cu un tel, pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se lasa deoparte sa se raceasca putin. Se toarna uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza. La final, se adauga faina si se amesteca din nou pana la omogenizare. Se adauga amestecul de oua cu smantana si se amesteca pana la incorporare.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu perete detasabil, cu diametrul de 28 cm si se toarna jumatate din amestec in tava. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, apoi se ia blatul si se asaza pe un gratar. Se toarna si restul de compozitie in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se vor obtine astfel doua blaturi de aceeasi dimensiune. Daca aveti 2 tavi la fel si intra amandoua in cuptor, este mai usor.

Crema de vanilie: Intr-o craticioara, se amesteca ouale cu zaharul si amidonul. Se toarna treptat laptele amestecand cu un tel pana la omogenizare. Se pune pe foc mediu si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga esenta. Se amesteca si se lasa sa se raceasca bine.

Frisca lichida se mixeaza. Se incorporeaza in crema de vanilie putin cate putin mixand la viteza mica.

Asamblare tort: Blaturile racite se taie fiecare in doua. Pe un platou, se asaza primul blat, se unge cu crema, apoi se presara deasupra 2 lg de nuca. Se pune al doilea blat, se unge cu crema si se presara nuca macinata. Se continua la fel cu toate blaturile.

Cu crema ramasa, se unge marginea tortului iar deasupra se fac moatze unul langa altul. Cu ajutorul unei furculite se traseaza dungi oblice pe margine, iar deasupra se presara putina cacao. Se fac pe marginea de sus si de jos moatze mai mici. Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Surpriza de mango si capsuni

Surpriza de mango si capsuni

1.Inmoaie gelatina in apa rece.Bate frisca si adauga zaharul.Scoate putin di acest preparat, adauga

2 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort cu aspic de struguri

Tort cu aspic de struguri

Blat: Albusurile se bat bine cu apa, apoi adaugam si batem bine pana se topeste zaharul. Adaugam

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 3 lg smantana
  • 250 g zahar
  •  1 lgt sare
  • 70 g cacao
  • 200 ml cafea espresso
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 240 ml ulei
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 220 g faina
  • Pt. crema:
  • 2 oua mari
  • 5 lg zahar
  • 2 lg amidon
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 lg nuca
  • 1 lg cacao

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu visine