autor:

naty

» » Torturi

Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Ingrediente
Blat negresa:, 400g faina, 300 g zahar, 200 ml cafea preparata, 110 g unt, 100 ml ulei, 50 g cacao, 2 oua, 1 praf de copt, 100 ml iaurt sau lapte batut, , Blat cu migdale:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, o mana zdarvana migdale, , Crema:, 250 g mascarpone, 250 ml smantana pentru frisca, 250 ml frisca, 1 conserva sun Food piersici, 100 g zahar pudra, , Glazura:, 200 ciocolata, 100 ml lapte, 50 unt, 50 zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru.

Blat cu migdale reteta aici in care mai adaugati migdalele rasnite mediu.



Crema: Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, se bate frisca apoi se pune mascarpone, amestecam bine.



Asamblare:

Se taie blatul de negresa in trei. Se pune un blat negresa, piersici taiate felii, crema, blat negresa, piersici, crema, blat migdale, sirop din compot, piersici, crema, blat negresa si putina crema cat sa acopere blatul. Se da la rece.

Glazura cu crema de ciocolata, se pun pe foc toate se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Cand s-a racit se toarna peste tort.



Pentru decor am folosit kiwi, clementina, biscuiti, migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Caramel cheesecake

Caramel cheesecake

Pentru baza, pune zaharul cu apa intr-o cratita, pe foc potrivit si lasa sa fiarba pana cand se caramelizeaza.Adauga

7 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu caise

Tort cu caise

Blatul l-am facut urmand reteta de krem a la krem: albusurile le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat negresa:
  • 400g faina
  • 300 g zahar
  • 200 ml cafea preparata
  • 110 g unt
  • 100 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 100 ml iaurt sau lapte batut
  • Blat cu migdale:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • o mana zdarvana migdale
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 ml frisca
  • 1 conserva sun Food piersici
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 200 ciocolata
  • 100 ml lapte
  • 50 unt
  • 50 zahar

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de cafea