autor:

naty

» » Torturi

Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Ingrediente
Blat negresa:, 400g faina, 300 g zahar, 200 ml cafea preparata, 110 g unt, 100 ml ulei, 50 g cacao, 2 oua, 1 praf de copt, 100 ml iaurt sau lapte batut, , Blat cu migdale:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, o mana zdarvana migdale, , Crema:, 250 g mascarpone, 250 ml smantana pentru frisca, 250 ml frisca, 1 conserva sun Food piersici, 100 g zahar pudra, , Glazura:, 200 ciocolata, 100 ml lapte, 50 unt, 50 zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru.

Blat cu migdale reteta aici in care mai adaugati migdalele rasnite mediu.



Crema: Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, se bate frisca apoi se pune mascarpone, amestecam bine.



Asamblare:

Se taie blatul de negresa in trei. Se pune un blat negresa, piersici taiate felii, crema, blat negresa, piersici, crema, blat migdale, sirop din compot, piersici, crema, blat negresa si putina crema cat sa acopere blatul. Se da la rece.

Glazura cu crema de ciocolata, se pun pe foc toate se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Cand s-a racit se toarna peste tort.



Pentru decor am folosit kiwi, clementina, biscuiti, migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat negresa:
  • 400g faina
  • 300 g zahar
  • 200 ml cafea preparata
  • 110 g unt
  • 100 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 100 ml iaurt sau lapte batut
  • Blat cu migdale:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • o mana zdarvana migdale
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 ml frisca
  • 1 conserva sun Food piersici
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 200 ciocolata
  • 100 ml lapte
  • 50 unt
  • 50 zahar

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Diplomat