Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Ingrediente

  • Blat negresa:
  • 400g faina
  • 300 g zahar
  • 200 ml cafea preparata
  • 110 g unt
  • 100 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 100 ml iaurt sau lapte batut
  • Blat cu migdale:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • o mana zdarvana migdale
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 ml frisca
  • 1 conserva sun Food piersici
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 200 ciocolata
  • 100 ml lapte
  • 50 unt
  • 50 zahar

Mod de preparare

Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru.

Blat cu migdale reteta aici in care mai adaugati migdalele rasnite mediu.

Crema: Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, se bate frisca apoi se pune mascarpone, amestecam bine.

Asamblare:

Se taie blatul de negresa in trei. Se pune un blat negresa, piersici taiate felii, crema, blat negresa, piersici, crema, blat migdale, sirop din compot, piersici, crema, blat negresa si putina crema cat sa acopere blatul. Se da la rece.

Glazura cu crema de ciocolata, se pun pe foc toate se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Cand s-a racit se toarna peste tort.

Pentru decor am folosit kiwi, clementina, biscuiti, migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise