autor:

naty

» » Torturi

Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2016

Ingrediente
Blat negresa:, 400g faina, 300 g zahar, 200 ml cafea preparata, 110 g unt, 100 ml ulei, 50 g cacao, 2 oua, 1 praf de copt, 100 ml iaurt sau lapte batut, , Blat cu migdale:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, o mana zdarvana migdale, , Crema:, 250 g mascarpone, 250 ml smantana pentru frisca, 250 ml frisca, 1 conserva sun Food piersici, 100 g zahar pudra, , Glazura:, 200 ciocolata, 100 ml lapte, 50 unt, 50 zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru.

Blat cu migdale reteta aici in care mai adaugati migdalele rasnite mediu.



Crema: Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, se bate frisca apoi se pune mascarpone, amestecam bine.



Asamblare:

Se taie blatul de negresa in trei. Se pune un blat negresa, piersici taiate felii, crema, blat negresa, piersici, crema, blat migdale, sirop din compot, piersici, crema, blat negresa si putina crema cat sa acopere blatul. Se da la rece.

Glazura cu crema de ciocolata, se pun pe foc toate se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Cand s-a racit se toarna peste tort.



Pentru decor am folosit kiwi, clementina, biscuiti, migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mini tort cu migdale si iaurt

Mini tort cu migdale si iaurt

Pentru blat, se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic, apoi se amesteca cu mixul de alune,

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort de caise fara foc, cu glazura de ciocolata

Tort de caise fara foc, cu glazura de ciocolata

*Daca adaugati interiorul de la nuca de cocos (2-3 lei/buc) cat si apa, va fi foarte delicat si apropiat

11 voturi    5 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat negresa:
  • 400g faina
  • 300 g zahar
  • 200 ml cafea preparata
  • 110 g unt
  • 100 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 100 ml iaurt sau lapte batut
  • Blat cu migdale:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • o mana zdarvana migdale
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 ml frisca
  • 1 conserva sun Food piersici
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 200 ciocolata
  • 100 ml lapte
  • 50 unt
  • 50 zahar

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

3 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Rusesc