Tort cu blat din cozonacul de Paște

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu blat din cozonacul de Paște

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • felii de cozonac
  • 600 ml apa,
  • zahar,
  • esență de rom,
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri crema pentru prajitura de casa - praf ce se prepara cu lapte si care se gaseste in diferite arome
  • Pentru ornat:
  • ciocolată,
  • fructe si frișcă

Mod de preparare

1. Pe post de blat se foloseste cozonacul ramas de la Paște sau Crăciun sau de când il aveți prin casă. Se taie felii (eu l-am aranjat in foma de ou) care se insiropează cu un sirop făcut astfel: 600 ml apa se pune la clocotit. Dupa ce a fiert se adauga zahar si aroma dupa gust.

2. Se umple cu crema pentru prajitura de casa - praf ce se prepara cu lapte si care se gaseste in diferite arome (sau orice crema prefera fiecare).

3. Se ornează cu frișca (la tub, la plic sau făcută in casa) si fructe sau ciocolata, dupa preferinta fiecaruia.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure