autor:

Alina

» » Torturi

Tort cu capsune si busuioc

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
Blat, , 4 oua foarte mari (XL), 120 g zahar, 110 g faina, 30 g cacao, 1 lg ulei, un praf sare, , , Piure de capsune cu busuioc, , 600 g capsune (congelate am avut eu), 150 g zahar, o ramura de busuioc uscat (cu flori), , , Crema de capsune (pentru interior), , 200 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos), 250 g piure de capsune, 200 g iaurt, 10 g gelatina granule (Dr.Oetker), 40 ml apa rece, , , Crema de capsune (pentru exterior), , 250 g piure de capsune, 100 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos), 10 g gelatina granule (Dr.Oetker), , , Decor, , 100 g frisca lichida neindulcita(30% grasime - Pilos), 1 lgt zahar, , , Pentru insiropat, , 1 lg sirop concentrat de capsune amestecat cu, 50 ml apa rece

Dificultate: Medie Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.
4. Inglobeaza galbenusurile si uleiul in albusurile spuma mixand usor.
5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mixul in compozitie in doua transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.
6. Toarna compozitia intr-o tava (20x20cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-40 minute, sau pana trece testul scobitorii.
7. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l pe orizontala astfel incat sa rezulte 3 felii egale.
Piure de capsune
1. Pune capsunele impreuna cu zaharul intr-o cratita neaderenta, la foc mic, amestecand din cand in cand. Lasi pe foc pana cand lichidul lasat de capsune se ingroasa (~10-15 minute), in ultimele 5 minute adaugi crenguta de busuioc.

2. Opresti focul si lasi sa se raceasca complet. Scoti crenguta de busuioc si pasezi capsunele cu un blender.

Crema interior:
ATENTIE! O pregatesti in momentul asamblarii!
1. Hidratezi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi pe bain-marie.
2. Mixezi frisca lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi iaurtul, piureul de capsune si gelatina dizolovata si mixezi pana la incorporarea acestora.

Crema capsune (pentru imbracat tortul)
ATENTIE! Prepari crema aceasta dupa tortul este deja asamblat si il scoti de la congelator.
1. Hidratezi gelatina in apa rece apoi o dizolvi pe baie de aburi.
2. Mixezi frisca lichida pana cand creste in volum si devine aerata.
3. Adaugi piureul de capsune si gelatina si mixezi pana la inglobarea acestora.
Asamblare:
1. Pune prima felie de blat in tava in care l-ai copt tapetata cu folie alimentata/hartie de copt, o insiropezi, pui jumatate din crema pentru interior, a doua felie, insiropat, restul de crema de capsune (pentru interior) si ultima felie de blat pe care o vei insiropa. Introdu tortul in congelator pentru 2-3 ore. 2. Scoti tava cu tortul din congelator, pui un carton pentru torturi (taiat cu 1 cm mai mic decat blatul in sine) pe un platou, iar acestea deasupra tavii si rastorni tortul cu grija.
3. Iei cu grija cartonul cu tortul si il muti pe un gratar apoi torni crema de capsune deasupra. Nu uita sa pui gratarul pe o farfurie ca sa nu dai crema pe jos.
4. Muta tortul cu tot cu cartonas pe platou. mixeaza frisca lichida rece cu zaharul pana cand devine aerata, pune-o int-un pos cu varf simplu si orneaza tortul dupa preferinta. :)

Eu l-am ornat la insistentele ficiorasului meu cu puncte si floricele si musai o inimioara. :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsune si busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort festiv - Batman

Tort festiv - Batman

Ptr blat o tava rotunda 24 cm-fundul tapisat cu hartie pergament si uns cu putin ulei ca si laturile. Se

9 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Se topeste untul cu ciocolata taiata cuburi in bain marie; Ouale se bat cu zaharul pana devin o

3 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua foarte mari (XL)
  • 120 g zahar
  • 110 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lg ulei
  • un praf sare
  • Piure de capsune cu busuioc
  • 600 g capsune (congelate am avut eu)
  • 150 g zahar
  • o ramura de busuioc uscat (cu flori)
  • Crema de capsune (pentru interior)
  • 200 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 250 g piure de capsune
  • 200 g iaurt
  • 10 g gelatina granule (Dr.Oetker)
  • 40 ml apa rece
  • Crema de capsune (pentru exterior)
  • 250 g piure de capsune
  • 100 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 10 g gelatina granule (Dr.Oetker)
  • Decor
  • 100 g frisca lichida neindulcita(30% grasime - Pilos)
  • 1 lgt zahar
  • Pentru insiropat
  • 1 lg sirop concentrat de capsune amestecat cu
  • 50 ml apa rece

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
tort cu caise