autor:

Alina

» » Torturi

Tort cu capsune

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2014

Ingrediente
Blat, , 354 g albus, 1 praf de sare, 100 g zahar tos, 250 g faina, 1 lgt esenta de capsune, 1 picatura colorant, 10 g praf de copt, , , Sirop, , 120 ml sirop concentrat capsune + 120 ml apa plata, , , Crema 1, , 400 g iaurt, 200 g smantana pentru frisca, 4 lg zahar, 165 g capsune pasate, 100 g capsune taiate cubulete, 2 plicuri gelatina, 200 ml apa, , Crema 2, , 160 g albusuri (6 albusuri medii), 1 praf de sare, 265 g zahar, 100 ml apa plata, 100 g capsune pasate, 2 pl gelatina granule, 200 ml apa, , , Decor, , 400 g smantana pentru frisca, 1 pl intaritor de frisca, cateva capsune intregi, 100 g bombonele colorate

Dificultate: Medie Timp: 4h

6 voturi

Mod de preparare

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Batem albusurile spuma cu praful de sare apoi incrporam treptat zaharul si mixam pana la dizolvare.
3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem in albusurile batute putin cate putin. Le incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari ample, circulare. Totodata inglobam si esenta de capsune + colorantul.
4. Punem compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30 min. Ca sa vedeti daca s-a copt, testati cu o scobitoare - daca iese curata = blat copt.
Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca complet inainte de a-l taia.

***Preparam cremele numai dupa ce avem blatul pregatit pentru asamblare.
Crema 1:
1. Punem gelatina la hidratat 10 minute in 200 ml apa, apoi o dizolvam pe bain-marie.
2. Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana cand capata volum si consistenta.
3. Amestecam iaurtul cu frisca, capsunele pasate si capsunele cubulete.

Crema 2
1. Hidratam gelatina in 200 ml apa pentru 10 min, apoi o dizolvam pe bain-marie.
2. Intr-un vas, punem la foc mediu 200 g zahar impreuna cu 100 ml apa. Amestecam din cand in cand si lasam pe foc pana cand lichidul scade la 1/3 din cantitatea initiala.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam apoi restul de zahar in albusuri si batem pana la dizolvarea completa a acestuia. Cu mixerul setat pe viteza medie, incorporam usor siropul fierbinte (de la pasul 3) in albusuri.
4. Dupa ce s-a racorit putin inglobam gelatina preparata conform instructiunilor si capsunele pasate. Amestecam si introducem in frigider pentru 5-10 min. Scoatem apoi si amestecam cu un tel si il punem compozitia repede pe tort.

Asamblare:
1. Tapetam o tava cu fund detasabil cu folie alimentara, punem prima felie de blat, o insiropam bine, punem jumatate din crema 1, a doua felie, insiropam din nou, punem restul de crema 1 si ultima felie de blat pe care o vom insiropa si introducem in frigider pentru cel putin 2 ore.
2. Scoatem tortul pe un platou, il imbracam in al doilea tip de crema si il dam la frigider pentru inca o ora.
3. Pentru decor batem smantana cu intaritorul de frisca pana capata consistenta, apoi imbracam tortul in ea. Deasupra punem capsunele si bombonelele.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort meringue cu ciocolata si capsune

Tort meringue cu ciocolata si capsune

Incingeti cuptorul la 200grade. Amestecati untul cu 100g zahar pana rezulta o compozitie cremoasa.

7 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort cu capsune si spuma de cacao

Tort cu capsune si spuma de cacao

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geta Sarbu , 20 iulie 2014

    arata f. bine

  • Fara foto

    Paula Silisteanu , 24 mai 2014

    354 g albus cu ce cantar sa cantareste 4 ala???

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 mai 2014

    Foarte frumos si bun trebuie sa fie cu toate ca dupa mine e cam greu.

    • Fara foto

      Tit Steluta , 14 mai 2014

      yami ,yami...............

    • Fara foto

      Cristina Maria , 02 mai 2014

      sa inteleg ca reteta asta are in jur de 20 de albusuri?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 354 g albus
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar tos
  • 250 g faina
  • 1 lgt esenta de capsune
  • 1 picatura colorant
  • 10 g praf de copt
  • Sirop
  • 120 ml sirop concentrat capsune + 120 ml apa plata
  • Crema 1
  • 400 g iaurt
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 4 lg zahar
  • 165 g capsune pasate
  • 100 g capsune taiate cubulete
  • 2 plicuri gelatina
  • 200 ml apa
  • Crema 2
  • 160 g albusuri (6 albusuri medii)
  • 1 praf de sare
  • 265 g zahar
  • 100 ml apa plata
  • 100 g capsune pasate
  • 2 pl gelatina granule
  • 200 ml apa
  • Decor
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 1 pl intaritor de frisca
  • cateva capsune intregi
  • 100 g bombonele colorate

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte frumos si bun trebuie sa fie cu toate ca dupa mine e cam greu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Anca, cu nuca Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi Pentru ca nuca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse
TORT DE FRUCTE