Tort cu capsune

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsune

Ingrediente

  • Blat
  • 354 g albus
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar tos
  • 250 g faina
  • 1 lgt esenta de capsune
  • 1 picatura colorant
  • 10 g praf de copt
  • Sirop
  • 120 ml sirop concentrat capsune + 120 ml apa plata
  • Crema 1
  • 400 g iaurt
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 4 lg zahar
  • 165 g capsune pasate
  • 100 g capsune taiate cubulete
  • 2 plicuri gelatina
  • 200 ml apa
  • Crema 2
  • 160 g albusuri (6 albusuri medii)
  • 1 praf de sare
  • 265 g zahar
  • 100 ml apa plata
  • 100 g capsune pasate
  • 2 pl gelatina granule
  • 200 ml apa
  • Decor
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 1 pl intaritor de frisca
  • cateva capsune intregi
  • 100 g bombonele colorate

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.

2. Batem albusurile spuma cu praful de sare apoi incrporam treptat zaharul si mixam pana la dizolvare.

3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem in albusurile batute putin cate putin. Le incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari ample, circulare. Totodata inglobam si esenta de capsune + colorantul.

4. Punem compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30 min. Ca sa vedeti daca s-a copt, testati cu o scobitoare - daca iese curata = blat copt.

Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca complet inainte de a-l taia.

***Preparam cremele numai dupa ce avem blatul pregatit pentru asamblare.

Crema 1:

1. Punem gelatina la hidratat 10 minute in 200 ml apa, apoi o dizolvam pe bain-marie.

2. Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana cand capata volum si consistenta.

3. Amestecam iaurtul cu frisca, capsunele pasate si capsunele cubulete.

Crema 2

1. Hidratam gelatina in 200 ml apa pentru 10 min, apoi o dizolvam pe bain-marie.

2. Intr-un vas, punem la foc mediu 200 g zahar impreuna cu 100 ml apa. Amestecam din cand in cand si lasam pe foc pana cand lichidul scade la 1/3 din cantitatea initiala.

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam apoi restul de zahar in albusuri si batem pana la dizolvarea completa a acestuia. Cu mixerul setat pe viteza medie, incorporam usor siropul fierbinte (de la pasul 3) in albusuri.

4. Dupa ce s-a racorit putin inglobam gelatina preparata conform instructiunilor si capsunele pasate. Amestecam si introducem in frigider pentru 5-10 min. Scoatem apoi si amestecam cu un tel si il punem compozitia repede pe tort.

Asamblare:

1. Tapetam o tava cu fund detasabil cu folie alimentara, punem prima felie de blat, o insiropam bine, punem jumatate din crema 1, a doua felie, insiropam din nou, punem restul de crema 1 si ultima felie de blat pe care o vom insiropa si introducem in frigider pentru cel putin 2 ore.

2. Scoatem tortul pe un platou, il imbracam in al doilea tip de crema si il dam la frigider pentru inca o ora.

3. Pentru decor batem smantana cu intaritorul de frisca pana capata consistenta, apoi imbracam tortul in ea. Deasupra punem capsunele si bombonelele.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise