Pt blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile unul cate unul, apoi faina. Se invarte numai intr-un singur sens. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau intr-o tava cu foaie de copt. Se tine la copt cca. 45 min (se verifica dupa 30 min cu o scobitoare). Se lasa la racit si se taie in 3 felii egale.
Pt crema: Pentru prepararea cremei, incepem prin a topi ciocolata. Rupem ciocolata in patratele si o punem la topit intr-o craticioara, pe baie de aburi. Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le punem intr-un castron mare, le amestecam cu zaharul tos pana se inglobeaza complet, adaugam faina in ploaie. Amestecam din nou pana la inglobare Intr-o cratita, punem cantitatea de lapte necesara, adaugam pliculetele de zahar vanilinat si lasam pe foc pana incepe sa se incalzeasca laptele usor si adaugam prima compozitie. Cand crema s-a ingrosat turnam ciocolata topita si se amesteca continuu.
Pt ornat: frisca, capsuni, ciocolata topita sau glazura.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii