autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Autor: suzyk (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suzyk (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar tos, , Pentru crema:, 70g faina, 500ml lapte, 6 galbenusuri, 3 pliculete zahar vanilinat, 180g zahar tos, 2 ciocolate cu lapte, capsuni

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Pt blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile unul cate unul, apoi faina. Se invarte numai intr-un singur sens. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau intr-o tava cu foaie de copt. Se tine la copt cca. 45 min (se verifica dupa 30 min cu o scobitoare). Se lasa la racit si se taie in 3 felii egale.



Pt crema: Pentru prepararea cremei, incepem prin a topi ciocolata. Rupem ciocolata in patratele si o punem la topit intr-o craticioara, pe baie de aburi. Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le punem intr-un castron mare, le amestecam cu zaharul tos pana se inglobeaza complet, adaugam faina in ploaie. Amestecam din nou pana la inglobare Intr-o cratita, punem cantitatea de lapte necesara, adaugam pliculetele de zahar vanilinat si lasam pe foc pana incepe sa se incalzeasca laptele usor si adaugam prima compozitie. Cand crema s-a ingrosat turnam ciocolata topita si se amesteca continuu.



Pt ornat: frisca, capsuni, ciocolata topita sau glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi
Tort cu nuci, fără făină

Tort cu nuci, fără făină

Punem intr-o oala cu fund dublu nuca, zaharul si apa si amestecam usor. Punem oala pe foc (lucrati

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Yami,yami,super .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Merita incercat !

  • Fara foto

    suzyk (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Mie nu-mi prea plac budincile ,mai santos ceva de "casa"

    • Fara foto

      suzyk (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      L-ati incercat :D ?? E ffff buuunnnn!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Foarte bun trebuie sa fie. Cred ca, crema se poate inlocui si cu budinca de ciocolata amestecata cu esenta de rom .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Arata bine si in mod sigur este tare gustos...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      E frumos.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Arata frumos!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Arata racoritor!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar tos
  • Pentru crema:
  • 70g faina
  • 500ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 180g zahar tos
  • 2 ciocolate cu lapte
  • capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de suzyk
Tiramisu

Tiramisu

Se amesteca 5 galbenusuri cu 500g mascarpone si 1/2 cana de zahar. Separat se bat albusurile spuma,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Alice85 (Chef de cuisine)

Yami,yami,super .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise