autor:

Alina

» » Torturi

Tort cu caramel si cafea

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2018

Ingrediente
Blat:, , 5 oua foarte mari (XL), 120 g zahar, 80 g faina, 20 g cacao, 3 linguri ulei, un praf sare, , Crema de caramel:, , 300 ml smantana lichida rece (30% grasime), 240 g caramel, 5 g gelatina, 40 ml apa rece, , Crema de mascarpone si cafea:, , 200 ml smantana lichida rece 30% grasime), 40 g zahar, 150 g mascarpone, 2 lingurite de cafea instant, , Pentru decor:, , 200 ml smantana lichida rece (30% grasime), 40 g zahar, 150 g mascarpone, 1 lingura cu varf cafea instant, , Pentru insiropat:, , 50 g caramel, 80 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzesti cuptorul la 170 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Pune albusurile intr-un bol cu praful de sare si mixeaza (mai intai la viteza mica, crescand apoi gradual viteza) pana obtii spuma tare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza bine dupa fiecare transa pana la dizolvarea completa a acestuia.

4. Adauga galbenusurile in spuma de albusuri si mixeaza pana la inglobarea acestora. Adauga apoi uleiul si mixeaza cateva secunde.

5. Amesteca faina cu cacaoa si cerne mixul in spuma de oua de la pasul anterior, in 3 transe, ingloband fiecare transa cu ajutorul unei spatule prinmiscari circulare , de sus in jos.

6. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (18 cm diametru), si introduci tava in cuptor pentru 30-40 minute, sau pana cand trece testul scobitorii (introduci o scobitoare in mijlocul blatului, daca iese curata atunci blatul este copt, in caz contrar mai tii in cuptor cateva minute sub stricta supraveghere).

7. Dupa coacere scoti tava din cuptor si lasi blatul sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta).

8. Taiem blatulin 4 felii egale.



Crema de caramel

ATENTIE! O prepari in momentul asamblarii.

1. Hidratezi gelatina in apa rece pentru 10 minute apoi o dizovi pe bain-marie (eu o pun intr-o canuta si dupa ce se hidrateaza pun canuta intr-un vas cu apa clocotita)

2. Pui smantana lichida rece intr-un bol inalt impreuna cu zaharul si mixezi (mai intai la viteza mica, apoi cresti viteza) pana cand devine aerata si creste in volum.

3. Adaugi caramelul si gelatina dizolvata, si mixezi pana la incorporare.



Crema de mascarpone si cafea

1. Pui smantana lichida rece intr-un bol inalt impreuna cu zaharul si mixezi (mai intai la viteza mica, apoi cresti viteza) pana cand devine aerata si creste in volum.

2. Adaugi mascarponele si mixezi bine, pana la incorporarea completa a acestuia, apoi adaugi cafeaua instant si mixezi cat sa o inglobezi corect in compozitie.





Asamblare:



1. Intr-o tava detasabila (18 cm diametru), tapetata cu folie alimentara sau cu hartie de copt, pui prima felie de blat, o insiropezi usor, adaugi jumatate din crema de caramel, nivelezi, apoi a doua felie de blat pe care o vei insiropa putin, crema de cafea, nivelezi, urmatoarea felie de blat (pe care o vei insiropa) si cealalta jumatate de crema de caramel, nivelezi, si pui ultima felie de blat (pe care o vei insiropa).

2. Introduci tava in frigider pentru 4 ore minimum.

3. Pentru prepararea cremei pe care o vei folosi la decor procedezi ca la crema de mascarpone si cafea.

4. Pune crema intr-un pos cu dui pentru volanase (poti folosi orice dui iti place) si orneaza tortul cu multa dragoste (ingredietul secret al oricarei retete). :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel si cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Incinge cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort. Intr-un vas bate

8 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort Caramel

Tort Caramel

1. Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 135ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de

12 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua foarte mari (XL)
  • 120 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • 3 linguri ulei
  • un praf sare
  • Crema de caramel:
  • 300 ml smantana lichida rece (30% grasime)
  • 240 g caramel
  • 5 g gelatina
  • 40 ml apa rece
  • Crema de mascarpone si cafea:
  • 200 ml smantana lichida rece 30% grasime)
  • 40 g zahar
  • 150 g mascarpone
  • 2 lingurite de cafea instant
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana lichida rece (30% grasime)
  • 40 g zahar
  • 150 g mascarpone
  • 1 lingura cu varf cafea instant
  • Pentru insiropat:
  • 50 g caramel
  • 80 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort Cristal