autor:

» » Torturi

Tort cu ciocolata invelit in Finetti de praline cu alune de padure

Autor: Anca Borbei (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Borbei (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2006

Ingrediente
Pentru baza:, 150 gr zahar, 170 gr faina, 6 oua, 15 gr cacao, 15 gr faina de porumb, Pentru umplere:, 100 gr lapte proaspat, 100 gr smantana, 50 gr zahar, 6 galbenusuri, 400 gr glazura de ciocolata, 400 gr smantana din lapte usor batuta, 2 foi gelatina, Pentru glasare:, 400 gr Finetti de praline cu alune de padure, 30 gr lapte,

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Pentru a prepara baza,bateti intr-un bol cele 6 galbenusuri impreuna cu jumatate din zahar pana se vor spuma si se vor albi.Intr-un alt bol bateti albusurile cu un tel pana se vor face bezea si adaugati si cealalta jumatate de zahar.Adaugati bezeaua in bol cu galbenusurile batute si zaharul si amestecati usor adaugand faina de porumb,faina si cacao.Intr-o forma de cofetarie puneti o hartie pergament,intindeti amestecul cu o spatula si prajiti la 200C pentru 12 minute.Cand se raceste indepartati hartia pergament si taiati trei discuri de 20 cm.In continuare faceti umplutura.Puneti gelatina intr-un bol cu apa rece.Incalziti laptele si cand se inspumeaza adaugati in bol laptele caldut incet-incet amestecand.Puneti din nou intregul amestec in cratita si incalziti fara sa fiarba si adaugati si gelatina pe care ati topit-o si in continuare adaugati si crema batuta.Cand crema s-a racit asezati jumatate pe primul pandispan si adaugati deasupra pe cel de al doilea.Continuati cu restul umpluturii,pana terminati cu ultimul pandispan.Cu o spatula indreptati de jur-imprejur tortul si incalziti ciocolata Finetti de praline cu alune de padure cu putin lapte si varsati-o de jur-imprejur pe tort.Daca doriti puteti cu un cornet sa garnisiti cu Finetti de praline tortul si adaugati fructe proaspete cum ar fi capsuni,cirese si mar verde.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata invelit in Finetti de praline cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 150 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 6 oua
  • 15 gr cacao
  • 15 gr faina de porumb
  • Pentru umplere:
  • 100 gr lapte proaspat
  • 100 gr smantana
  • 50 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 400 gr glazura de ciocolata
  • 400 gr smantana din lapte usor batuta
  • 2 foi gelatina
  • Pentru glasare:
  • 400 gr Finetti de praline cu alune de padure
  • 30 gr lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort krantz