autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu ciocolata invelit in Finetti de praline cu alune de padure

Autor: Anca Borbei (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Borbei (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2006

Ingrediente
Pentru baza:, 150 gr zahar, 170 gr faina, 6 oua, 15 gr cacao, 15 gr faina de porumb, Pentru umplere:, 100 gr lapte proaspat, 100 gr smantana, 50 gr zahar, 6 galbenusuri, 400 gr glazura de ciocolata, 400 gr smantana din lapte usor batuta, 2 foi gelatina, Pentru glasare:, 400 gr Finetti de praline cu alune de padure, 30 gr lapte,

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Pentru a prepara baza,bateti intr-un bol cele 6 galbenusuri impreuna cu jumatate din zahar pana se vor spuma si se vor albi.Intr-un alt bol bateti albusurile cu un tel pana se vor face bezea si adaugati si cealalta jumatate de zahar.Adaugati bezeaua in bol cu galbenusurile batute si zaharul si amestecati usor adaugand faina de porumb,faina si cacao.Intr-o forma de cofetarie puneti o hartie pergament,intindeti amestecul cu o spatula si prajiti la 200C pentru 12 minute.Cand se raceste indepartati hartia pergament si taiati trei discuri de 20 cm.In continuare faceti umplutura.Puneti gelatina intr-un bol cu apa rece.Incalziti laptele si cand se inspumeaza adaugati in bol laptele caldut incet-incet amestecand.Puneti din nou intregul amestec in cratita si incalziti fara sa fiarba si adaugati si gelatina pe care ati topit-o si in continuare adaugati si crema batuta.Cand crema s-a racit asezati jumatate pe primul pandispan si adaugati deasupra pe cel de al doilea.Continuati cu restul umpluturii,pana terminati cu ultimul pandispan.Cu o spatula indreptati de jur-imprejur tortul si incalziti ciocolata Finetti de praline cu alune de padure cu putin lapte si varsati-o de jur-imprejur pe tort.Daca doriti puteti cu un cornet sa garnisiti cu Finetti de praline tortul si adaugati fructe proaspete cum ar fi capsuni,cirese si mar verde.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata invelit in Finetti de praline cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de fructe

Tort de fructe

se separa galbenusurile de albusuri. laptele, galbenusurile si 300g zahar se fieb la foc mic amestecand

9 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Torturi
- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

29 August 2005-29 August 2015 ...au trecut 10 ani de colaborare,10 ani in care care am trecut de

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 150 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 6 oua
  • 15 gr cacao
  • 15 gr faina de porumb
  • Pentru umplere:
  • 100 gr lapte proaspat
  • 100 gr smantana
  • 50 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 400 gr glazura de ciocolata
  • 400 gr smantana din lapte usor batuta
  • 2 foi gelatina
  • Pentru glasare:
  • 400 gr Finetti de praline cu alune de padure
  • 30 gr lapte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui