autor:

Cristina_Vintu

» » Torturi

Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2013

Ingrediente
Blat:3/4c cacao, 2c zahar, 1+1/2c faina, 1+1/2 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de soda, 1 lingurita sare, 1 lingurita cafea solubila, 1 c lapte, 1/2c ulei, 2 oua mari, esenta(ce va place..vanilie,rom ori portocale, menta) si 1 c apa fierbinte, Crema:150 gr unt moale, 200 gr zahar pudra, 500 grm ciocolata amaruie, 250 ml frisca lichida, zeama de la jumatate de portocala, coaja razuita de portocala, esenta de portocala, Pt.decor: 1/3 din ganachul rezultat pt crema plus 3 linguri de zahar pudra, 3 linguri cacao si o ceasca de alune ori nuci ori migdale macinate

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Ahhh....pentru aceasta reteta o sa ma iubiti pe viatza..:) E atit de soft si delicios si nu ff dulce chiar daca la prima vedere pare plin de ciocolata si fff dulce. In special blatul si ganachul il iubesc cu desavirsire...si cu sigurantza si voi dupa ce o sa il faceti...

Mai intai de toate trebuie sa va spun ca gramajul ingredientelor e trecut in c (de la ceasca ori masura speciala pe care o gasiti in set in magazilele de specialitate)

Deci sa trecem la prajiturit...mai intai de toate amestecam ingredientele uscate untr-un bol destul de mare, adica cacaua, zaharul, faina, praful de copt si bic.de soda, sarea, cafeaua solubila. Separat amestecam laptele cu uleiul ouale si esenta(ce va place..eu am folosit esenta de portocale ) si acest amestec lichid l-am turnat peste ingredientele uscate mixand usor pina s-au incorporat ff bine toate cu un mixer manual(aproximativ 2') dupa care ffff gentil adaugam apa fierbinte cite un pic pina se incorporeaza toata si avem o compozitie destul de moale ca o smantana fluida insa nu va speriati..asa trebuie sa fie. Se pune toata compozitia intr-o forma rotunda de 20cm si se da la cuptorul incins la 180'C in prealabil pentru aprox o ora(faceti testul cu sobitoarea pentru sigurantza). Lasam blatul la racit si apoi il taiem in doua parti egale.

Cit se coace blatul pregatim ganachul de ciocolata si crema de unt astfel:

Punem intr-o craticioara frisca lichida pe foc mic si cind e infiebindata o dam deoparte si apoi adaugam ciocolata facuta bucatele , lasam aprox 5 min pina se topeste ciocolata si apoi amestecam cu un tel manual pina se incorporeaza ff bine si avem o ciocolata ff fina si lucioasa..ca cea din imagine. Lasam la rece si intre timp frecam untul moale cu zaharul. Cind ganachul e un pic caldut dam deoparte aprox un sfert din compozitie, un bol(pentru bilutele pt decor) si dam la frigider pina este ff rece si s-a intarit. Restul il incorcoram cite putin in untul frecat pina avem o crema lucuioasa frumoasa, apoi adaugam zeama de la portocala si esenta+ coaja de portocala. Dam la rece aprox o jumatate de ora.

Asamblarea tortului e ff simpla...blatul taiat in doua apoi punem crema adaugam al doilea blat si imbracam tortul in restul de crema. Pe margine decoram cu alune misate ori nuci ori ce va face placere(eu am avut in casa migdale macinate) iar deasupra din bolul cu gahache ce l-am dat la rece am facut bilute si le-am trecut fie prin zahar pudra fie cacao fie migdale masitale....voi puteti sa il ornati cum va face placere..oricum ar fii o sa fie extrem de delicios...

Spor la prajiturit si mult soare in suflet sa aveti..
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort bavarez de lamaie

Tort bavarez de lamaie

Preparare bază tort de biscuiti: Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit , apoi amestecati.

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Pregatim blatul de pandispan: Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine

15 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 17 aprilie 2014

    Eu folosesc o măsură care are 240ml. Imi pare rău ca nu am fost destul de explicită cu cantitățile la această rețetă. Spor și ginduri bune dragii mei :*

  • Adriana_Harastasan

    Adriana_Harastasan (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    ce inseamna mai exact 1 ceasca? de ceai, cafea etc. Poate fi mica sau f mare...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    super... arata minunat...

    • Fara foto

      stefana , 08 noiembrie 2013

      Cate grame inseamna o ceasca?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:3/4c cacao
  • 2c zahar
  • 1+1/2c faina
  • 1+1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de soda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita cafea solubila
  • 1 c lapte
  • 1/2c ulei
  • 2 oua mari
  • esenta(ce va place..vanilie,rom ori portocale
  • menta) si 1 c apa fierbinte
  • Crema:150 gr unt moale
  • 200 gr zahar pudra
  • 500 grm ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • zeama de la jumatate de portocala
  • coaja razuita de portocala
  • esenta de portocala
  • Pt.decor: 1/3 din ganachul rezultat pt crema plus 3 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri cacao si o ceasca de alune ori nuci ori migdale macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Adriana_Harastasan (Chef de cuisine)

ce inseamna mai exact 1 ceasca? de ceai, cafea etc. Poate fi mica sau f mare...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort tiramisu