autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Tort cu crema de ananas si nuca de cocos

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2015

Ingrediente
pentru blat:, 7 oua de tara, 7 linguri zahar brut, 2 linguri cacao neagra, 6 linguri faina, 1 praf de sare, pentru crema:, 700 gr mascarpone, 300 gr ciocolata alba, 300 gr smantana grasa, 1 fruct de ananas copt, 50 gr nuca de cocos, 1 pahar lapte, 50 gr zahar pudra, pentru sirop, 500 ml apa, fruct de ananas taiat cuburi, 4 linguri zahar brut, , pentru ornat, 700 gr smantana grasa, 50 gr zahar pudra, 200 gr ciocolata neagra

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei.
Pregatim o forma cu hartie de copt. Pornim cuptorul.
Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui mixer sau tel, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma devine ferma, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile, cate unul, mixam in continuare. Amestecam faina cu cacaoa si o adaugam in compozitia de oua. Amestecam usor cu o spatula pana devine omogena compozitia.
Turnam compozitia in forma de copt si o introducem in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute. Dupa 40 minute, deschidem cuptorul, introducem o scobitoare in mijlocul blatului. Daca iese curata, inseamna ca blatul este copt si il putem scoate din cuptor. Daca nu iese curata, mai lasam blatul la copt pentru inca 5-10 minute. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca un pic, apoi scoatem blatul, desfacem hartia de copt si lasam sa se raceasca complet pe un gratar.
Curatam ananasul, il taiem cuburi. Partile cele mai coapte le punem deoparte si le mixam cu blenderul pana obtinem un piure fin.
Intr-un castron, topim ciocolata alba si apoi o lasam un pic sa se raceasca.
Nuca de cocos o punem la hidratat intr-o cana cu lapte pentru 10-15 minute, apoi o strecuram.
Intr-un vas mai mare, batem smantana cu zahar pana obtinem o frisca ferma.
Branza mascarpone o punem intr-un castron, adaugam laptele scurs de la nuca de cocos si o desfacem pana devine mai fluida. Adaugam ciocolata alba si amestecam pana se incorporeaza bine. Adaugam cate o lingura din frisca pana o incorporam pe toata. IMpartim crema in doua vase. Intr-o jumatate punem piureul de ananas, in cealalta jumatate adaugam nuca de cocos hidratata. Punem cremele la frigider.
Intr-un vas, pe foc, punem 500 ml apa plata, adaugam cateva cuburi (eventual mijlocul taiat cuburi) de ananas si lasam pana incepe sa fiarba, apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba 5-7 minute. Dupa ce a fiert, dam deoparte sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 straturi. In aceeasi forma in care am copt, punem o hartie de copt, apoi un strat de blat. Insiropam cu sirop de ananas, apoi asezam un strat generos de crema cu cocos. Asezam al doilea strat de blat, insiropam, asezam un strat subtire de crema de ananas si presaram cateva cubulete mici de ananas. Punem si restul de crema, obtinand practic un strat de crema la fel de gros ca si precedentul. Incheiem cu ultimul strat de blat, insiropam. Acoperim blatul cu marginile hartiei de copt si dam la frigider pentru minim doua ore.
Smantana grasa o mixam pana cand incepe sa se intareasca, apoi adaugam putin cate putin zaharul pudra. Cand devine destul de ferma, oprim mixatul, altfel riscam sa devina unt.
Scoatem tortul de la frigider, scoatem inelul de la forma de copt, indepartam hartia si il transferam pe un platou sau carton. Il imbracam in frisca si apoi il dam din nou la frigider.
Topim ciocolata neagra si apoi lasam un pic sa se raceasca. Transferam intr-un poche de hartie si ornam tortul. Eu am optat si am facut o mica bordura de ciocolata, restul folosindu-l pentru a scrie la multi ani.
Dam tortul la rece pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ananas si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse si glazura de cacao

Tort cu mousse si glazura de cacao

Blatul: Intr-un vas batem bine zaharul cu ouale la care adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful

6 voturi    2 comentarii
5h 45 min
Torturi
Tort cu crema de vanilie si mure.

Tort cu crema de vanilie si mure.

Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 7 oua de tara
  • 7 linguri zahar brut
  • 2 linguri cacao neagra
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • pentru crema:
  • 700 gr mascarpone
  • 300 gr ciocolata alba
  • 300 gr smantana grasa
  • 1 fruct de ananas copt
  • 50 gr nuca de cocos
  • 1 pahar lapte
  • 50 gr zahar pudra
  • pentru sirop
  • 500 ml apa
  • fruct de ananas taiat cuburi
  • 4 linguri zahar brut
  • pentru ornat
  • 700 gr smantana grasa
  • 50 gr zahar pudra
  • 200 gr ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe de padure