Blatul
Se bate albusul cu zaharul,se adauga galbenusul,se amesteca,se pune faina in care am amestecat cacaua.
In forma tapetata cu hartie se coace la foc mediu, 50 de minute
Se lasa la racit si se taie
siropul
se fierbe si se pune la racit + nescafe
crema
se pune apa la fiert
zaharul pudra(100g)cacao(100g)se amesteca si se oparesc cu apa(100ml) fierbinte
200 g unt + 200 g zahar pudra se spumeaza, cind si-au dublat cantitatea se adauga cele 2 galbenuse se adauga cacaoa oparita si se amesteca pina crema este omogena
glazura
frisca se da in clocot cu plicul de nescafe si zaharul,ciocolata maruntita se adauga peste frisca si se amesteca pina se dizolva ciocolata.
Montarea tortului
Intr-un pos de decor se pun 3 linguri de crema.
Se aseaza primul blat se stropeste blatul cu sirop,se pune crema de cacao si tot asa pana pana terminati blaturile si crema
Deasupra se toarna glazura si se decoreaza cu restul de crema si cu ce va mai place in functie de inspiratie
Din cantitatile de mai sus rezulta un tort de 1,400 kg

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii