autor:

silviana maftei

» » Torturi

Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
Blat, 4 oua, 125g faina, 125g zahar, 2 lingurite cacao, hartie pt imbracat forma, , sirop, 1 pahar zahar, 1 pahar apa, 1 pliculet de nescafe, , crema de cacao, 100 ml apa fiarta, 100 g cacao, 100 g zahar pudra, 200 g unt, 200 g zahar pudra, 2 galbenuse, , glazura, 100 ml frisca lichida, 100 g ciocolata, 50 g zahar, 1 pliculet de nescafe

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Blatul
Se bate albusul cu zaharul,se adauga galbenusul,se amesteca,se pune faina in care am amestecat cacaua.
In forma tapetata cu hartie se coace la foc mediu, 50 de minute
Se lasa la racit si se taie

siropul
se fierbe si se pune la racit + nescafe

crema
se pune apa la fiert
zaharul pudra(100g)cacao(100g)se amesteca si se oparesc cu apa(100ml) fierbinte
200 g unt + 200 g zahar pudra se spumeaza, cind si-au dublat cantitatea se adauga cele 2 galbenuse se adauga cacaoa oparita si se amesteca pina crema este omogena

glazura
frisca se da in clocot cu plicul de nescafe si zaharul,ciocolata maruntita se adauga peste frisca si se amesteca pina se dizolva ciocolata.

Montarea tortului
Intr-un pos de decor se pun 3 linguri de crema.
Se aseaza primul blat se stropeste blatul cu sirop,se pune crema de cacao si tot asa pana pana terminati blaturile si crema
Deasupra se toarna glazura si se decoreaza cu restul de crema si cu ce va mai place in functie de inspiratie

Din cantitatile de mai sus rezulta un tort de 1,400 kg
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu crema de sampanie

tort cu crema de sampanie

crema: punem gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute.mixam bine galbenusurile cu zahar

6 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    buna reteta si nu este greu de facut

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Foarte frumos arata si cred ca este si tare bun.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    delicios!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O bunatate,prezentarea a fost foarte frumoasa.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte bun, daca e cu ness e pe placul meu!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Cu siguranta ca este foarte bun.In poze am vazut ca l-ai taiat in patru;doar din 4 oua au iesit 4 foi?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Mmmm ce bunatate!!!! Ce ar merge o feliuta macar!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Arata grozav !!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      mi se pare economic si usor de pregatit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 125g faina
  • 125g zahar
  • 2 lingurite cacao
  • hartie pt imbracat forma
  • sirop
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 pliculet de nescafe
  • crema de cacao
  • 100 ml apa fiarta
  • 100 g cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 galbenuse
  • glazura
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • 50 g zahar
  • 1 pliculet de nescafe

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

clara marinescu (Chef de cuisine)

buna reteta si nu este greu de facut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort rapid cu blat de cozonac