Ingrediente
Pt blat:8oua,8linguri zahar,6linguri faina,1/2plic praf de copt,2 linguri cacao, Pt crema:400g ciocolata menaj,400ml frisca, Pt ornat:300mlfrisca,intaritor pt frisca,ornamente pt tort
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
16 voturi
Mod de preparare
Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit pt 30de minute.
Pt crema se incalzeste frisca,se pune ciocolata bucati si se lasa pana se topeste ciocolata.apoi se lasa sa se raceasca,se baga la frigider.
Dupa ce s-a racit bine,se mixeaza pana se intareste ca o crema.
Blatul racit se taie in 3,se umple cu crema si se orneaza cu frisca dupa preferinta.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Un deliciu!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
Minunate torturile voastre...Felicitari...
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
Arata foarte bine tortul tau!
mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Si mie imi place aceasta impletitura,si am mai intrebat cum se face(nu pe tine)si nu mi-a dat nici un raspuns.Dar m-am descurcat singura.Iata si rezultatul(pe margine) la tortul fiicei mele,care de-abia a implinit 16 ani.
cheche (Chef de cuisine) , 24 martie 2010
Scuze pt intarziere,Simona.In primul rand multumesc pt aprecieri si in al doilea rand este metoda numita''impletitura de cos'':cu spritul cu un varf striat sau care il preferi tu,se trage pe marginea tortului o linie dreapta,pe verticala,apoi incepand de la baza tortului peste prima linie tragi o alta linie,dar orizontala,apoi inca 2 linii paralele cu linia orizontala si cu spatii egale intre ele.La capatul liniilor orizontale,tragi o alta linie verticala.Vei vedea ca ti-au ramas niste spatii libere.Tocmai din aceste spatii incepi sa tragi iar linii orizontale peste linia verticala si tot asa.Nu este deloc greu.Odata ce ai facut acest ornament nu-l mai poti uita.E foarte usor de tinut minte.Sper sa-l incerci cat mai curand si sa-mi spui rezultatul.Bafta!
simona , 18 martie 2010
arata foarte bine si as vrea sa stiu cum l-ai ornat asa
cheche (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
multumesc.sper sa il incercati cat mai repede pt k e delicios.
Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
Arata superrrrrrrrrrrrrr! Bravo!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Foarte fin si decor de nota 10! L-am salvat.
cheche (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
a fost foarte bun...incearca-l si nu vei regreta
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
E foarte frumos tortul tau si cred ca a fost si bun.
cheche (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
multumesc pt aprecieri:)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
Felicitari din toate punctele de vedere...
panseluta (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
ce frumos l-ai ornat !
joly-gina (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
delicios
vio.vio (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
felicitari arata super tortul !