autor:

cheche

» » Torturi

Tort cu crema de ciocolata

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
Pt blat:8oua,8linguri zahar,6linguri faina,1/2plic praf de copt,2 linguri cacao, Pt crema:400g ciocolata menaj,400ml frisca, Pt ornat:300mlfrisca,intaritor pt frisca,ornamente pt tort

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi se pun galbenusurile.Se incorporeaza faina,amestecata cu praful de copt si cacaua.
Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit pt 30de minute.
Pt crema se incalzeste frisca,se pune ciocolata bucati si se lasa pana se topeste ciocolata.apoi se lasa sa se raceasca,se baga la frigider.
Dupa ce s-a racit bine,se mixeaza pana se intareste ca o crema.
Blatul racit se taie in 3,se umple cu crema si se orneaza cu frisca dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Din ingredientele mentionate mai sus se face un blat de panispan se coace intr-o forma rotunda se

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dinescu Laura-maria Dinescu Laura-maria , 25 august 2015

    Dar blatul nu se mai în siropează?

  • cheche

    cheche (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Va multumesc mult pt aprecieri.Geanina,modelul se numeste ''impletitura de cos''.Dak te uiti putin mai jos la comentariile mele,vei vedea k am explicat si pt Simona aceasta metoda.Daca totusi nu intelegi,cauta si pe internet,vei gasi sigur acolo.

  • geanina grigoras

    geanina grigoras (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    cum se face modelul acela,ca nu reusesc sa imi dau seama .foarte frumos si interesant tortul tau si cred ca e si foarte gustos.multumim pentru reteta.astept raspunsul tau

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Un deliciu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Minunate torturile voastre...Felicitari...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Arata foarte bine tortul tau!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Si mie imi place aceasta impletitura,si am mai intrebat cum se face(nu pe tine)si nu mi-a dat nici un raspuns.Dar m-am descurcat singura.Iata si rezultatul(pe margine) la tortul fiicei mele,care de-abia a implinit 16 ani.

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Scuze pt intarziere,Simona.In primul rand multumesc pt aprecieri si in al doilea rand este metoda numita''impletitura de cos'':cu spritul cu un varf striat sau care il preferi tu,se trage pe marginea tortului o linie dreapta,pe verticala,apoi incepand de la baza tortului peste prima linie tragi o alta linie,dar orizontala,apoi inca 2 linii paralele cu linia orizontala si cu spatii egale intre ele.La capatul liniilor orizontale,tragi o alta linie verticala.Vei vedea ca ti-au ramas niste spatii libere.Tocmai din aceste spatii incepi sa tragi iar linii orizontale peste linia verticala si tot asa.Nu este deloc greu.Odata ce ai facut acest ornament nu-l mai poti uita.E foarte usor de tinut minte.Sper sa-l incerci cat mai curand si sa-mi spui rezultatul.Bafta!

    • Fara foto

      simona , 18 martie 2010

      arata foarte bine si as vrea sa stiu cum l-ai ornat asa

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      multumesc.sper sa il incercati cat mai repede pt k e delicios.

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Arata superrrrrrrrrrrrrr! Bravo!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Foarte fin si decor de nota 10! L-am salvat.

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      a fost foarte bun...incearca-l si nu vei regreta

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      E foarte frumos tortul tau si cred ca a fost si bun.

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      multumesc pt aprecieri:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      ce frumos l-ai ornat !

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      delicios

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      felicitari arata super tortul !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:8oua,8linguri zahar,6linguri faina,1/2plic praf de copt,2 linguri cacao
  • Pt crema:400g ciocolata menaj,400ml frisca
  • Pt ornat:300mlfrisca,intaritor pt frisca,ornamente pt tort

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

cheche (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pt aprecieri.Geanina,modelul se numeste ''impletitura de cos''.Dak te uiti putin mai jos la comentariile mele,vei vedea k am explicat si pt Simona aceasta metoda.Daca totusi nu intelegi,cauta si pe internet,vei gasi sigur acolo.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarte cu gem de cirese