autor:

adriana gherman

» » Torturi

Tort cu crema de dovleac

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, - 1 ou, - 80 g zahăr, - 75 g făină, - 1 lingură cu ulei, - 1 lingură cu lapte, - 1 lingură cu cacao, - 1/4 linguriţă cu praf de copt, - coaja rasă de la 1/2 portocală, , Ingrediente pentru cremă:, - 200 g piure de dovleac, - 50 g zahăr, - 75 g mascarpone, - 200 ml smântână pentru frişcă, - zeama şi coaja de la 1/2 portocală, - 5 g gelatină, , Finisare:, - 100 g marţipan

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Piureul de dovleac se prepară cu 4 - 5 ore înainte sau chiar cu o zi înainte. Dovleacul se spală, se decojeşte apoi se taie cuburi. Se pune într-un vas cu foarte puţină apă (150 - 200 ml) şi se lasă să fiarbă înăbuşit, sub capac, aproximativ 10 minute. Imediat se scoate din apă, se lasă la scurs şi după răcire se pune în blender pentru a prepara piureul.

Se încălzeşte cuptorul la 190 grade C.
Începem cu prepararea blatului: cu mixerul pornit la viteză maximă se bate oul cu zahărul până ce acesta îşi dublează volumul. Se reduce viteza mixerului la treapta inferioară şi se adaugă uleiul şi laptele apoi făina amestecată în prealabil cu cacao, praf de copt şi coaja de portocală.
Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.
Am folosit o tavă cu un diametru de 15 cm. Se coace 20 minute.

Pentru prepararea cremei procedăm astfel: Gelatina se hidratează 10 minute în sucul de portocală amestecat cu 1 lingură de apă rece. Gelatina hidratată se încălzeşte până la topire apoi se încorporează în piureul de dovleac. Se adaugă zahărul, coaja de portocală şi mascarpone.
Se bate smântâna pentru frişcă apoi se încorporează în crema de dovleac.
Tava în care s-a copt blatul se tapetează cu folie alimentară. Blatul se taie în două. Primul blat se pune pe fundul tăvii, se acoperă cu crema de dovleac apoi se acoperă cu al doilea blat.
Tava se dă la frigider pentru 3 - 4 ore.
Pentru fasonare se foloseşte 50 g marţipan care se întinde peste tort. Din restul de marţipan se confecţionează 3 dovlecei în miniatură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand

21 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort nemtesc cu branza

Tort nemtesc cu branza

Blatul: Se amesteca toate componentele pentru aluat. Iese aluat pentru baza tortului. Se ia o forma

9 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Egidio Sperotto , 18 februarie 2014

    E TARE DE TOT.NU INGRASA..FACI IMPRESIE CA DIETA

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    Apetisant!!!!!!!!! Frumos ornat, frumos prezentat, felicitari!

  • adriana gherman

    adriana gherman (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2013

    Ingredientele pentru blat sunt corect scrise. Poate ati folosit o tava mai mare. Se foloseste o tava cu un diametru de numai 15 cm, asa cum este si specificat in cuprinsul retetei. Este un mini tort.

    • Fara foto

      Paula Nina , 03 noiembrie 2013

      Ingredientele pentru blat nu sunt trecute corect; a rezultat o compozitie tare, si insuficienta pentru a-l taia in doua parti. Avand crema de dovleac pregatita, m-am orientat pentru un blat simplu, de pandispan. Verificati, va rog reteta!!!....

    • Fara foto

      Adriana Rodica Maris , 02 noiembrie 2013

      chiar cu aceasta incepe reteta,arata cum se prepara pireul de dovleac....trebuie doar sa fiti putin mai atenti cand cititi o reteta

    • Fara foto

      rodica , 02 noiembrie 2013

      daca cititi cu atentie reteta scrie cum se obtine pireul de dovleac,chiar cu aceasta incepe reteta!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2013

      o minunatie tortuletul tau...

    • Bogdan

      Bogdan (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2013

      arata minunat! cum se prepara piureul de dovleac? multumesc mult! si spor pe mai departe!

    • Mihaela_Ilie

      Mihaela_Ilie (Maestru bucatar) , 29 octombrie 2013

      pireul de dovleac cum se obtine? dovleac crud sau copt?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 1 ou
  • - 80 g zahăr
  • - 75 g făină
  • - 1 lingură cu ulei
  • - 1 lingură cu lapte
  • - 1 lingură cu cacao
  • - 1/4 linguriţă cu praf de copt
  • - coaja rasă de la 1/2 portocală
  • Ingrediente pentru cremă:
  • - 200 g piure de dovleac
  • - 50 g zahăr
  • - 75 g mascarpone
  • - 200 ml smântână pentru frişcă
  • - zeama şi coaja de la 1/2 portocală
  • - 5 g gelatină
  • Finisare:
  • - 100 g marţipan

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Apetisant!!!!!!!!! Frumos ornat, frumos prezentat, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
tort cu capsuni si banane