autor:

Alina

» » Torturi

Tort cu crema de prune

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 5 oua foarte mari , 12 lg cu varf zahar tos, 6 lg cu varf faina, 50 g cacao, 2 lg ulei, 1 praf de sare, optional 1 lgt rasa praf de copt, , Crema 1:, , 350 g prune2 lg zahar, 260 g marshmallows, 400g frisca lichida, 2 lgt zahar, , Crema 2:, , 300 g crema de mascarpone si ciocolata, 200 g frisca lichida (pilos), 1 lgt zahar tos, , Sirop, , 50 ml sirop concentrat de capsune, 150 ml apa plata

Dificultate: Redusa Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Blat:



1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.



2. Separam albusurile de galbenusuri.



3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.



4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.



5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 6 lg de zahar si mixam pana la topirea acestuia.



6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.



7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata = blat copt. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.



Crema 1:



1. Punem prunele spalate si curatate de samburi impreuna cu zaharul intr-o cratita non-aderenta, careia ii punem capac. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min, dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.



2. Scoatem prunele, le pasam cu un mixer vertical, le strecuram si le punem inapoi in cratita. Mai lasam 2 minute, oprim focul si adaugam marshmallowsurile, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallow pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).



3. Mixam frisca lichida cu 2 lgt zahar pana cand devine spumoasa, capata volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de prune bine racita.



Crema 2:



Mixam frisca lichida cu zaharul apoi o incorporam cu o spatula in crema de mascarpone si ciocolata.



Asamblare:



Feliem blatul racit, punem o felie din blat intr-un inel pentru torturi, o insiropam, punem jumatate din crema de prune (crema 1), apoi a doua felie, insiropam, punem restul de crema 1 apoi ultima felie de blat. O insiropam si introducem in frigider pentru 2-3 ore.



Scoatem tortul de la frigider, scoatem inelul si apoi il imbracam in crema 2 si introducem in frigider pentru cel putin 4 ore.



S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort delicios fara coacere

Tort delicios fara coacere

Bati bine frisca cu mixerul si o pui la frigider. Albusurile le bati spuma tare, freci untul( la

15 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort spirala pt Andrei

Tort spirala pt Andrei

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf

4 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua foarte mari 
  • 12 lg cu varf zahar tos
  • 6 lg cu varf faina
  • 50 g cacao
  • 2 lg ulei
  • 1 praf de sare
  • optional 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema 1:
  • 350 g prune2 lg zahar
  • 260 g marshmallows
  • 400g frisca lichida
  • 2 lgt zahar
  • Crema 2:
  • 300 g crema de mascarpone si ciocolata
  • 200 g frisca lichida (pilos)
  • 1 lgt zahar tos
  • Sirop
  • 50 ml sirop concentrat de capsune
  • 150 ml apa plata

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat