autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Ingrediente
Pentru blat:, 5 oua, 5 linguri zahar, 3 linguri iaurt, 6 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 2 lingurite vanilie, un praf de sare, Crema de zmeura:, 500 gr mascarpone, 200 ml frisca lichida, 450 gr zmeura congelata, 4 linguri zahar pudra, 4 foi de gelatina, 2 lingurite vanilie, Pentru crema de ciocolata:, 150 ml frisca lichida, 150 gr ciocolata neagra (eu am folosit Nestle), Pentru glazura:, 100 gr ciocolata alba, 40 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul.

Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaoa si faina.

Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare.

Incorporati albusurile spuma peste compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta.

Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.

Tapetatati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm, turnati prima parte de compozitie.

Introduceti prima foaie de blat in cuptorul incins, pentru 10 minute, iar cand este gata o scoateti.

La fel procedati si cu celelalte doua foi.

Le lasati sa se raceasca.

Puteti coace si blatul intreg, apoi sa il taiati in 3 foi.

Crema de ciocolata:

Intr-un bol de inox, puneti ciocolata neagra rupta bucatele, frisca lichida peste.

Il transferati pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.

Puneti crema la frigider 3-4 ore sau o puteti pregati cu o seara inainte.

Crema de zmeura:

Zmeura decongelata o pasati in blender.

O treceti prin sita pentru a elimina semintele.

Mascarponele il mixati cu zaharul pudra si vanilia.

Frisca lichida rece, o bateti spuma separat, o incorporati peste mascarpone, invartiti cu o paleta.

Incorporati si piureul de zmeura in crema.

Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece 7-8 minute.

Le scurgeti bine de apa dupa ce s-au hidratat, apoi le topiti pe baie de aburi.

Turnati gelatina topita in fir subtire peste crema, amestecati repede pentru a se omogeniza bine.

Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau.

Puneti jumatate din crema de zmeura, o nivelati, iar foaie, restul de crema si ultima foaie.

Dati tortul cam 3 ore la frigider.

Il scoateti dupa acest timp.

Scoateti si crema de ciocolata de la rece, o mixati pana devine spumoasa.

Imbracati tortul cu crema de ciocolata, iar in partea de jos, cu ajutorul unui pos, faceti si cateva floricele din crema.

Ciocolata alba, rupta bucatele, impreuna cu frisca lichida, le topiti pe baie de aburi.

Amestecati bine pana ciocolata este topita.

Turnati glazura usor pe mijlocul tortului si o lasati sa curga si pe lateral.

Dati tortul 30 de minute la rece.

Decorati dupa plac.

Eu am ales pentru decor zmeura, felii de kiwi, betisoare de ciocolata, frunze de menta si bombonele colorate.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Raffaelo

Tort Raffaelo

Separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul

1 vot    1 comentariu
45 min
Torturi
Tort cu crema de caise si fructe.

Tort cu crema de caise si fructe.

Se face mai intai crema la plic,care se amesteca cu 500 ml lapte. Intr-un vas inalt se pun cele 2

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri iaurt
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura:
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 450 gr zmeura congelata
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 foi de gelatina
  • 2 lingurite vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata neagra (eu am folosit Nestle)
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 40 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Delicioasa