autor:

diana paula

» » Torturi

Tort cu crema fiarta pe aburi

Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2008

Ingrediente
pentru blat: 10 oua, 10 linguri de faina, 10 linguri de zahar, pentru crema: 6 oua, 12 linguri de zahar, 1 pachet de unt, esenta de rom sau vanilie, pentru ornat: frisca si inimioare din lapte praf

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

29 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min la foc potrivit. Dupa ce se raceste blatul, se taie in doua si se unge cu crema care se face astfel: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si se bate cu telul in continuare pe baie de aburi (adica vasul cu continutul se pune pe un alt vas cu apa care fierbe) si se bate 20 min pana se ingroasa, dupa care, cand crema s-a racit, se adauga untul, care in prealabil a fost frecat spuma cu mixerul, si esenta de rom sau vanilie. Se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema fiarta pe aburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca.

31 voturi    11 comentarii
59 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Danyela Pandaru , 17 decembrie 2013

    am incerkt si este delicios

  • Fara foto

    Andrada , 21 ianuarie 2010

    Delicioasa reteta am incercat si a avut mare succes va recomand sa o incercati fetelor:)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    Un deliciu...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Si eu fac creme fierte pe aburi dar nu asa, o sa incerc reteta neaparat. Merci.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

29 voturi

Ingrediente

  • pentru blat: 10 oua
  • 10 linguri de faina
  • 10 linguri de zahar
  • pentru crema: 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 1 pachet de unt
  • esenta de rom sau vanilie
  • pentru ornat: frisca si inimioare din lapte praf

Raporteaza reteta

Retete
de diana paula
Tocanita din pipote si inimi de pasare

Tocanita din pipote si inimi de pasare

Se spala bine maruntaiele, se pun la fiert vreo 2 ore sa scada bine apa cu sare, piper, untura. Dupa

5 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scoate conopida din apa,

18 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
baigli cu nuca

baigli cu nuca

Prepararea aluatului : La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Andrada

Delicioasa reteta am incercat si a avut mare succes va recomand sa o incercati fetelor:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Medovnik