autor:

diana paula

» » Torturi

Tort cu crema fiarta pe aburi

Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2008

Ingrediente
pentru blat: 10 oua, 10 linguri de faina, 10 linguri de zahar, pentru crema: 6 oua, 12 linguri de zahar, 1 pachet de unt, esenta de rom sau vanilie, pentru ornat: frisca si inimioare din lapte praf

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

28 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min la foc potrivit. Dupa ce se raceste blatul, se taie in doua si se unge cu crema care se face astfel: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si se bate cu telul in continuare pe baie de aburi (adica vasul cu continutul se pune pe un alt vas cu apa care fierbe) si se bate 20 min pana se ingroasa, dupa care, cand crema s-a racit, se adauga untul, care in prealabil a fost frecat spuma cu mixerul, si esenta de rom sau vanilie. Se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema fiarta pe aburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cappuccino

Tort cappuccino

Pentru blat: Galbenusurile sa freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de ciocolata cu fructe

Tort de ciocolata cu fructe

Blatul se prepara dupa reteta de pandispan. Crema se prepara simplu: ciocolata se topeste la

2 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Danyela Pandaru , 17 decembrie 2013

    am incerkt si este delicios

  • Fara foto

    Andrada , 21 ianuarie 2010

    Delicioasa reteta am incercat si a avut mare succes va recomand sa o incercati fetelor:)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    Un deliciu...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Si eu fac creme fierte pe aburi dar nu asa, o sa incerc reteta neaparat. Merci.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

28 voturi

Ingrediente

  • pentru blat: 10 oua
  • 10 linguri de faina
  • 10 linguri de zahar
  • pentru crema: 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 1 pachet de unt
  • esenta de rom sau vanilie
  • pentru ornat: frisca si inimioare din lapte praf

Raporteaza reteta

Retete
de diana paula
Tocanita din pipote si inimi de pasare

Tocanita din pipote si inimi de pasare

Se spala bine maruntaiele, se pun la fiert vreo 2 ore sa scada bine apa cu sare, piper, untura. Dupa

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scoate conopida din apa,

17 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
baigli cu nuca

baigli cu nuca

Prepararea aluatului : La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Andrada

Delicioasa reteta am incercat si a avut mare succes va recomand sa o incercati fetelor:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort printesa