Ingrediente
blat: 2 ouă, 150 gr zahăr, 50 gr unt topit, 200 gr făina, o linguriță praf de copr, arome, crema: 500 ml frișcă lichidă, 3 linguri zahăr, o linguriță coaja rasa de lamaie, o linguriță zeama de lamaie, esență de vanilie, aprox 250 gr capșuni
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Se tapetează o formă mică de tort cu hartie de copt si se toarta compozitia. se dă la cuptor pentru aprox 25 min la 180”C fără a se deschide cuptorul. Se face testul cu scobitoarea, se lasa la racit si apoi se taie in doua.
Crema: Frișca lichidă care trebuie sa fie rece se mixeaza cu zaharul și cind este gata se agauga coaja de lamaie si zeama plus aromele
se da la rece aprox 30 min.
Cind blatul e deja rece se pune un strat generos de frisca pe primul blat, se adauga capșuni taiate cubulete nu ff mici apoi se adauga al doilea blat si se imbraca tortul in friscă. Se dă la rece aprox 2 ore(eu il las peste noapte) si apoi se definitiveaza cu ce ornamente doriți. Mie imi place sa il imbrac frumos intr-o mantie de fondant si il ornez cu fructe si decoratiuni din fondant si frișcă..:)
Tortul este absolut delicios, nu foarte dulce, răcoros și numai bun pentru orice ocazie festivă