autor:

Cristina_Vintu

» » Torturi

Tort cu friscă si capșuni

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
blat: 2 ouă, 150 gr zahăr, 50 gr unt topit, 200 gr făina, o linguriță praf de copr, arome, crema: 500 ml frișcă lichidă, 3 linguri zahăr, o linguriță coaja rasa de lamaie, o linguriță zeama de lamaie, esență de vanilie, aprox 250 gr capșuni

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si deschisă și culoare, se adauga untul topit in prealabil si racit apoi faina care a fost amestecata cu praful de copt si la urma arome(la alegere ce vă place..rom, esență vanilie ori esență de lamaie).

Se tapetează o formă mică de tort cu hartie de copt si se toarta compozitia. se dă la cuptor pentru aprox 25 min la 180”C fără a se deschide cuptorul. Se face testul cu scobitoarea, se lasa la racit si apoi se taie in doua.



Crema: Frișca lichidă care trebuie sa fie rece se mixeaza cu zaharul și cind este gata se agauga coaja de lamaie si zeama plus aromele

se da la rece aprox 30 min.



Cind blatul e deja rece se pune un strat generos de frisca pe primul blat, se adauga capșuni taiate cubulete nu ff mici apoi se adauga al doilea blat si se imbraca tortul in friscă. Se dă la rece aprox 2 ore(eu il las peste noapte) si apoi se definitiveaza cu ce ornamente doriți. Mie imi place sa il imbrac frumos intr-o mantie de fondant si il ornez cu fructe si decoratiuni din fondant si frișcă..:)



Tortul este absolut delicios, nu foarte dulce, răcoros și numai bun pentru orice ocazie festivă
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu friscă si capșuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Blat : mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni si frisca

Tort cu capsuni si frisca

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine.Se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile,

5 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liviu , 31 octombrie 2013

    Sunt mandru cu ea...:-)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • blat: 2 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 50 gr unt topit
  • 200 gr făina
  • o linguriță praf de copr
  • arome
  • crema: 500 ml frișcă lichidă
  • 3 linguri zahăr
  • o linguriță coaja rasa de lamaie
  • o linguriță zeama de lamaie
  • esență de vanilie
  • aprox 250 gr capșuni

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Tartă cu căpșuni

Tartă cu căpșuni

O rețetă minunată de tartă pe care o indrăgesc și cei mici și cei mari. La mine in familie

6 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Liviu

Sunt mandru cu ea...:-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de portocale