autor:

Elena

» » Torturi

Tort cu fructe de padure

Autor: Elena (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, - 4 oua, - 200 g zahar, - 200 g faina, - 100 ml ulei, - 1/2 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet, , Pentru crema:, - 500 ml frisca lichida, - 2 ciocolate albe, - 250 g mascarpone, , Pentru umplutura si decor:, - 500 g mix de fructe de padure (zmeura, mure, afine, coacaze)- eu am pus mai mult

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si coacem blatul timp de 30-40 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Cat timp se coace blatul preagatim crema. Punem intr-un vas frisca lichida si ciocolata. Tinem vasul la baine-marie pana se topeste ciocolata. Amestecam bine si dam la rece pana se intareste crema putin. Mixam bine si adaugam treptat mascarpone, continuand sa mixam pana se omogenizeaza crema. Va ajunge de consistenta mai tare si bine batuta.
Blatul il taiem pe jumatate. Ungem cu crema prima jumatate de blat.
Punem fructele de padure peste primul strat de crema, apoi asezam a doua jumatate de blat peste care punem iar crema si fructe de padure. Vom pastra crema pentru a-l imbraca pe deasupra si pe margine.

Punem tortul la rece pentru minim 3 ore apoi putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ricotta si fructe de padure

Tort cu ricotta si fructe de padure

Eu am folosit fructe de padure congelate de la Lidl.Punem fructele intr-o strecuratoare sa se decongeleze. Pentru

3 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu mousse alb si fructe de padure

Tort cu mousse alb si fructe de padure

Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Untul il mixam cu zaharul, adaugam

45 voturi    23 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 200 g zahar
  • - 200 g faina
  • - 100 ml ulei
  • - 1/2 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet
  • Pentru crema:
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 2 ciocolate albe
  • - 250 g mascarpone
  • Pentru umplutura si decor:
  • - 500 g mix de fructe de padure (zmeura
  • mure
  • afine
  • coacaze)- eu am pus mai mult

Raporteaza reteta

Retete
de Elena
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza se mixeaza foarte bine cu ouale, zaharul, iaurtul,zaharul vanilat, vanilie, coaja de lamaie

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Ciocolata pana la moarte