.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc(bezea),apoi se adauga galbenusurile frecater un pic cu lingura de ulei,se adauga si esenta,apoi faina cernuta.Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta a compozitiei apoi se toarna in forma de tort cu margine detasabila,pe care am tapetat-o cu hartie pentru copt si dam la copt,in cuptorul preincalzit,cca.40 minute.Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine,apoi se taie pe orizontala in 3 discuri egale.
2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul iar la sfarsit se adauga si esenta.Se lasa sa se raceasca .
3.Se prepara crema mixand bine branza dulce de vaci cu zaharul pudra,smantana si dulceata de zmeura apoi se adauga gelatina pe care intai am hidratat-o in 50 ml apa rece si am topit-o(nu am fiert-o)la bain marin.
4.In forma in care am copt blatul montam tortul;intai primul disc bine insiropat,peste el turman aproape jumatate din cantitatea de crema de branza de vaci,peste care presaram mure si zmeura proaspata,cateva fire subtiri de dulceata de zmeura(cu lingura),apoi se vine deasupra cu cel de-al doilea disc de blat,bine insiropat,se adauga restul de crema,oprind 2-3 linguri pentru decor,se vine cu ultimul disc de blat deasupra,se unge cu un strat de dulceata de zmeura peste care turnam si intindem restul de crema de branza.Deasupra se decoreaza cu fructe proaspete.
Se lasa cel putin 2 ore sa se intareasca crema.Se decoreaza cu ciocolata ,frisca,dupa preferinta.
Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii