autor:

cheche

» » Torturi

Tort cu iaurt simplu

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2010

Ingrediente
Pt blat: 4oua, 4 linguri zahar, 4linguri faina,coaja rasa de la jumatate de portocala, Pt crema: un pahar mare cu iaurt simplu (375g),500 ml frisca, 1 plic gelatina alba,o portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

129 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina in ploaie si coaja rasa de portocala. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se baga la cuptor pt 30-40 de minute.
Se bate frisca, apoi se adauga iaurtul simplu.
Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe pachet si se toarna peste compozitia cu frisca.
Blatul copt si racit se taie in doua pe orizontala.
O parte se pune intr-o tava detasabila,se presara bucatele de portocala si se toarna jumatate din compozitia de mai sus.
Se presara din nou bucatele de portocala,se pune al doilea blat si cealalta jumatate de frisca si iaurt.
Se baga la frigider 3-4 ore, apoi se orneaza dupa inspiratie cu portocale sau cu ce vreti voi.
Eu l-am ornat cu 2-3 linguri de gem de macese,puse intr-o punga,taiata putin la un colt si am facut un fel de... linii-curbe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt simplu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se curata merele de coaja si se elimina cotorul.Vasul se unge cu unt,adaugam merele si umplutura

8 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de mere - Maria

Tort de mere - Maria

1 kg de mere 50 gr de unt 100 gr de zahar 50-70 gr de nuca pisata dulceata de visine, de caise,

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    constantina , 30 iunie 2019

    foarte buna.

  • Fara foto

    Lia tatar , 13 martie 2019

    F.f.buna

  • Fara foto

    Niculina Baciu , 11 februarie 2019

    Pare bun,sper să reusească.

    • Fara foto

      Valentina , 24 ianuarie 2019

      Dragi gospodine,aloooooo ce marime are tava?????????? Va rog totdeauna specificati dimensiunea tavii,pentru o buna reusita a retetelor,NORMAL,nu?????

    • Fara foto

      Ionita Denisa , 27 februarie 2015

      E FOARTE BUN...SE POATE FACE SI CU PISCOTURI....ESTE SI USOR DE FACUT

    • Fara foto

      Marghioala Ana-Romica , 27 februarie 2015

      TORT CU IAURT SIMPLU

    • Fara foto

      Liliana Schwartzberg , 22 noiembrie 2014

      ce marime e tava de copt? 26 sau mai mic? mersi

    • Fara foto

      adriana , 05 iulie 2014

      La crema nu se pune zahar?

    • Fara foto

      Elena Angela Ghita , 05 iulie 2014

      foarte bun, eu l-am facut numai cu iaurt si in loc de blat am folosit piscoturi

    • Fara foto

      Doina Sabau , 04 iulie 2014

      f.buna

    • Fara foto

      Nutica Ghebus , 04 iulie 2014

      super racoritor și ușor de preparat

    • Fara foto

      Elena Moga , 17 mai 2014

      super

    • Fara foto

      Garfild Motanul , 14 mai 2014

      Super!

    • Fara foto

      Dorina Poplacenel , 16 august 2013

      si aspect si racoritor si usor de preparat super.

    • Fara foto

      Dana Nada , 10 iulie 2013

      Super buunnn!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      ce bine arata, cred ca e minunat!

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

      Arata super tortul tau si cred ca e grozav de gustos.Felicitari!*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

      forte bun

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Foarte bun,merita incercat.....salvat*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Minunat si mai ales racoritor.

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      Nemaipomenit de bun,savurez deja gustul lui bun.Bravo!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 august 2010

      Foarte simplu si bun! Cred ca gemul de macese i-a dat o savoare aparte!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

129 voturi

Ingrediente

  • Pt blat: 4oua
  • 4 linguri zahar
  • 4linguri faina,coaja rasa de la jumatate de portocala
  • Pt crema: un pahar mare cu iaurt simplu (375g),500 ml frisca
  • 1 plic gelatina alba,o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

25 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

constantina

foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură. Se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana