autor:

Alexanca

» » Torturi

Tort cu mere si nuci

Autor: Alexanca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexanca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
9 mere(potrivite), 200g nuca prajita si tocata, 4-5 linguri sirop dulceata, 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 2 pliculete zahar vanilat, 1 pliculet praf copt, 100 g zahar pt caramelizat, frisca pt ornat, compot ananas pt insiropat.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

17 voturi

Mod de preparare

Intr-o forma de tort se caramelizeaza cele 100g zahar si apoi se lasa la racit. Cat se raceste zaharul se curata si se scobesc merele apoi se umplu cu nuca pe care am amestecat-o in prealabil cu siropul de dulceata (eu am pus de visine). Se unge forma de tort cu unt (peste zaharul ars) si se aseaza merele.

Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu cele 5 ling de zahar si se mixeaza pana se albesc apoi se adauga faina, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Separat se bat albusele cu zaharul vanilat si se adauga peste galbenuse amestecandu-se usor pe verticala. Compozitia rezultata se toarna peste mere si se da la cuptorul incins. Cand e gata (se incearca cu scobitoarea) se rastoarna si se lasa la racit. Cand e rece se insiropeaza cu compot de ananas si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere si nuci caramelizate

Tort cu mere si nuci caramelizate

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat

3 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort cu iaurt si afine

Tort cu iaurt si afine

Blat: Ouale le amestecam cu zaharul, apoi le punem la bain-marie si le incalzim putin. Dupa ce

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Alexanca

    Alexanca (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Multumesc.Am mai facut unul pt ca fetei mele ii place tare.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    Aromat si delicios yumi,yumi....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    MMMmmmm, cat de ispititor!!!!!!!!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Arata foarte bine si sigur e delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

17 voturi

Ingrediente

  • 9 mere(potrivite)
  • 200g nuca prajita si tocata
  • 4-5 linguri sirop dulceata
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf copt
  • 100 g zahar pt caramelizat
  • frisca pt ornat
  • compot ananas pt insiropat.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexanca
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cartofii si morcovii se curata,se spala si se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare.Pieptul

51 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Drob de pasare

Drob de pasare

Se spala pipotele cu inimile si se pun la foc potivit in apa fierbinte.Se aduna spuma si cand sunt

45 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pizza rasfatata

Pizza rasfatata

Intr-un castron se amesteca sarea cu faina,separat se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga uleiul

33 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza

Alexanca (Chef de cuisine)

Multumesc.Am mai facut unul pt ca fetei mele ii place tare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu de vara