autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu mousse de fructe de padure si pasta de zahar

Autor: lidia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lidia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2014

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1 1/2 plic praf de copt, Lichior Alcheimer pt.colorat blatul sau colorant alimentar lichid rosu, , Crema de zmeura :, 500 gr zmeura, 200 gr zahar,, 400 gr iaurt gras,, 100 gr zahar,, 200 ml frisca lichida,, 6 foi gelatina, 5 linguri de zeama de lamaie, , Pasta di zucchero:, Miere - 50 gr, Apa - 30 gr, Gelatina pt.torturi - 5 gr., Coloranti alimentari in pudra q.b., Zahar pudra - 500 gr, P.S.: Se poate cumpara pasta de zahar din comert si colora cu colorant in pudra pt.pasta de zahar cum am facut eu

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:

Batem spuma galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul sau lichiorul Alcheimer . Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu drojdia. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40-45 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)

Crema de zmeura :

Mai intai se prepara siropul de zmeura. Se pun pe foc zmeura si zaharul si se fierb 10 minute.

Se strecoara foarte bine printr-o sita, rezultand siropul de zmeura.

Continuam prepararea cremei. Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri cu apa, apoi la microunde cateva secunde pana se topeste. Iaurtul, se amesteca cu zaharul . Se adauga doua linguri peste gelatina calda, dupa care turnam gelatina cu cele doua linguri de iaurt in toata compozitia de iaurt. Preparam frisca, apoi o adaugam peste iaurt.

Se opresc 250 ml sirop de zmeura pentru jeleul de deasupra, iar ce ramane amestecam cu crema de iaurt si frisca.

Asezam prima foaie de blat pe care o insiropam si turnam crema de iaurt cu fructe de padure peste aceasta, lasand-o la frigider 3-4 ore pana ce se intareste.Apoi asezam cea de-a doua foaie de blat, o insiropam si pe aceasta, urmand deasupra crema spuma de Iaurt cu fructe de padure.Dam din nou la frigider pana se intareste.



Pentru prepararea pastei de zahar , începe prin introducerea gelatinei la inmuiat in apa foarte rece, pentru a se înmuia. Se încălzește mierea intr-o cratita cu fundul gros cu apă , dar nu-l aduce la fierbere . Apoi se stoarce gelatina si se adauga la sirop cu miere . Se cerne zahărul pudră într-un castron, se adaugă mierea și apoi se framanta pana se absoarbe complet zaharul .

Se toarnă amestecul pe o suprafață de lucru pudrata cu zahăr pudră și continua să lucrezi până când amestecul este neted si omogen , iar cele mai multe ori se va lipi de mâini. Dacă doriți să obțineți o pasta de zahar colorat , se împarte în bucati mici (in cate bucati si culori vrei sa faci )și se adaugă culoarea dorită ( de preferință gel sau praf ) . Continua să lucrezi aluatul puternic până cand vopseaua va fi absorbită , iar culoarea va fi uniformă și, dacă doriți o culoare mai intensa ce trebuie să faceți decat să adăugați un pic mai mult de culoare la un moment dat . În cele din urmă , înfășurați pasta de zahar cu folie de plastic și păstrati-o într-un loc răcoros , uscat până e gata de utilizare si vreti sa o folositi !





Atentie: Nu colorati pasta de zahar cu colorant lichid...ci doar cu colorant in pudra sau in gel anume pt.pasta de zahar



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de fructe de padure si pasta de zahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de iaurt

Tort cu crema de iaurt

Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide

14 voturi    2 comentarii
45 min
Torturi
Tort cu aspic de struguri

Tort cu aspic de struguri

Blat: Albusurile se bat bine cu apa, apoi adaugam si batem bine pana se topeste zaharul. Adaugam

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 1/2 plic praf de copt
  • Lichior Alcheimer pt.colorat blatul sau colorant alimentar lichid rosu
  • Crema de zmeura :
  • 500 gr zmeura
  • 200 gr zahar,
  • 400 gr iaurt gras,
  • 100 gr zahar,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 6 foi gelatina
  • 5 linguri de zeama de lamaie
  • Pasta di zucchero:
  • Miere - 50 gr
  • Apa - 30 gr
  • Gelatina pt.torturi - 5 gr.
  • Coloranti alimentari in pudra q.b.
  • Zahar pudra - 500 gr
  • P.S.: Se poate cumpara pasta de zahar din comert si colora cu colorant in pudra pt.pasta de zahar cum am facut eu

Raporteaza reteta

Retete
de lidia
Rulouri umplute cu zarzavaturi

Rulouri umplute cu zarzavaturi

Se taie prazul rondele, morcovii in cuburi mai mici, ardeiul rosu si verde se taie si aceste in cuburi,

8 voturi    2 comentarii
55 min
Aperitive
Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura

Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura

Pentru prepararea tortului de iaurt, in primul rand puneti biscuitii intr-un robot de bucatarie si

3 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort camasa