autor:

Liviu_Pop

» » Torturi

Tort cu nuca

Autor: Liviu_Pop (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liviu_Pop (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Ingrediente
10 oua, 150 g de nuca, 1 cana de pesmet, 200 g de zahar tos., Pentru crema: 2 plicuri de crema de ori ce fel, lapte 500 ml

Dificultate: Medie Timp: 55 min

212 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul spuma apoi se pune pe rind galbenusurile frecate cu 2 linguri de zahar, pesmetul si apoi nuca macinata si se obtine un aluat moale care se pune intr-o tava rotunda si se pune la copt la focul incins cca 45 min.
Apoi se scoate si se taie in doua cand este cald, dupa care se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se umple cu crema obtinuta din plicuri.
Apoi se lasa la rece 4 ore, dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca si cappuccino

Tort cu nuca si cappuccino

Separam ouale. Albusurile le punem in bolul cel mare (bol in care vom prepara compozitia blatului)

1 vot    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu nuca caramelizata si sirop de artar

Tort cu nuca caramelizata si sirop de artar

Pentru inceput se pregateste griliajul astfel: - intr-o craticioara se caramelizeaza cele 200 de

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

  • 6 comentarii

  • Gigel , 21 noiembrie 2017

    Mai, sincer, ce fel de tort este neinsiropat ?pandispan cu crema, zau fara suparare.De ce nu ai pus poze si cu o felie de tort sa vedem cum arata.

  • Aurica Boicu , 29 aprilie 2015

    VOTAT

  • Ionelia Ionela , 29 aprilie 2015

    am votat

    • Georgiana Munteanu , 29 aprilie 2015

      Votat.

    • Veronica Nita , 29 aprilie 2015

      arata super,bafta!

    • Ionica Liliana Tudorache , 27 aprilie 2015

      Am votat Liviu Pop!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

55 min

212 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 150 g de nuca
  • 1 cana de pesmet
  • 200 g de zahar tos.
  • Pentru crema: 2 plicuri de crema de ori ce fel
  • lapte 500 ml

Raporteaza reteta

Gigel

Mai, sincer, ce fel de tort este neinsiropat ?pandispan cu crema, zau fara suparare.De ce nu ai pus poze si cu o felie de tort sa vedem cum arata.

Retete

din Torturi

Tort Inima de cafea cu glazura oglinda Tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Decorațiunile: desenezi formele dorite pe hârtie de copt, cu ciocolată topită, decorezi și dai la frigider până la

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu dulceata din lapte Tiramisu cu dulceata din lapte

Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata-Ferrara