autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu nuca - Gordon Ramsay

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 04 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 04 mai 2012

Ingrediente
Aceasta reteta apartine marelui bucatar Gordon Ramsay incununat cu 13 stele Michelin!, Am primit cadou de la sotul meu cartea sa de bucate "Bucataria lumii" din care am pregatit acest tort scaldat intr-o baie cu mirodenii., Dupa ce gusti o bucatica ai senzatia ca-ti desfunda papilele gustative intr-un mod inedit., In Grecia ,acest desert, este denumit "karydopita" si se srveste cu o lingura de iaurt grecesc ., Incercati-l si nu o sa regretati!, , 5 oua mari, 2 linguri coniac, coaja rasa si zeama de la o portocala, 90 gr zahar tos, 1/2 lingurite scortisoara macinata, 1/4 de lingurita de cuisoare macinate, 20 gr de faina, 2 lingurite praf de copt, 35 gr de crutoane vrchi de o zi, 175 gr miez de nuca, unt topit, , Sirop cu mirodenii, 125 gr de zahar tos, 150 ml de apa, 3 cuisoare, 1 baton scortisoara, zeama si coaja rasa fin de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm ( forma mea a vut diametrul de 26 cm si a iesit perfect) .

Intr-un bol mare, bateti galbenusurile, coniacul (eu am avut Campari si nu s-a simtit nici o modificare a gustului, in rau ), coaja si zeama de portocala, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

Puneti intr-un mixer zaharul, scortisoara, cuisoarele, faina, praful de copt, crutoanele si 150 gr de nuca si amestecati pana obtineti granule fine. Puneti amestecul intr-un bol mare. In alt bol curat, bateti albusurile spuma.

Amestecati compozitia cu galbenusurile cu cea de crutoane, apoi adaugati cu atentie albusurile, folosind o lingura mare de metal, pana omogenizati.

Turnati compozitia de tort in tava si lasati-o la cuptor 40 de minute. Se inteapa cu o scobitoare sa se verifice daca este gata.



Cat timp tortul este la cuptor, preparati siropul cu mirodenii (eu l-am preparat la inceput pentru ca trebuie turnat rece). Puneti toate ingredientele intr-o cratita mica si amestecati-le la foc potrivit pana dizolvati zaharul. Asteptati sa dea in clocot si lasati la foc mic 5 min. Asteptati sa se raceasca, apoi strecurati printr-o sita intr-un borcan.

Cand tortul este gata, scoateti-l din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betisor. Presararti deasupra restul de nuci (eu am pus cateva in plus) :) apoi puneti cu o lingura siropul racit peste tortul fierbinte.



Se lasa sa se raceasca inainte de a-l servi.





Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca - Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu Inka si mousse de fructe

Tort cu Inka si mousse de fructe

1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de lime si fructe de padure

Tort cu crema de lime si fructe de padure

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam impreuna cu zaharul. Adaugam laptele si praful

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 06 mai 2012

    Yami yami ce de arome.... arata super

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Aceasta reteta apartine marelui bucatar Gordon Ramsay incununat cu 13 stele Michelin!
  • Am primit cadou de la sotul meu cartea sa de bucate "Bucataria lumii" din care am pregatit acest tort scaldat intr-o baie cu mirodenii.
  • Dupa ce gusti o bucatica ai senzatia ca-ti desfunda papilele gustative intr-un mod inedit.
  • In Grecia ,acest desert
  • este denumit "karydopita" si se srveste cu o lingura de iaurt grecesc .
  • Incercati-l si nu o sa regretati!
  • 5 oua mari
  • 2 linguri coniac
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • 90 gr zahar tos
  • 1/2 lingurite scortisoara macinata
  • 1/4 de lingurita de cuisoare macinate
  • 20 gr de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 35 gr de crutoane vrchi de o zi
  • 175 gr miez de nuca
  • unt topit
  • Sirop cu mirodenii
  • 125 gr de zahar tos
  • 150 ml de apa
  • 3 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • zeama si coaja rasa fin de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Catalina

Catalina (Chef de cuisine)

Yami yami ce de arome.... arata super

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Raffaello pentru Valentine's Day