Tort cu nuca - Gordon Ramsay

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu nuca - Gordon Ramsay

Ingrediente

  • Aceasta reteta apartine marelui bucatar Gordon Ramsay incununat cu 13 stele Michelin!
  • Am primit cadou de la sotul meu cartea sa de bucate "Bucataria lumii" din care am pregatit acest tort scaldat intr-o baie cu mirodenii.
  • Dupa ce gusti o bucatica ai senzatia ca-ti desfunda papilele gustative intr-un mod inedit.
  • In Grecia ,acest desert, este denumit "karydopita" si se srveste cu o lingura de iaurt grecesc .
  • Incercati-l si nu o sa regretati!
  • 5 oua mari
  • 2 linguri coniac
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • 90 gr zahar tos
  • 1/2 lingurite scortisoara macinata
  • 1/4 de lingurita de cuisoare macinate
  • 20 gr de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 35 gr de crutoane vrchi de o zi
  • 175 gr miez de nuca
  • unt topit
  • Sirop cu mirodenii
  • 125 gr de zahar tos
  • 150 ml de apa
  • 3 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • zeama si coaja rasa fin de la o lamaie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm ( forma mea a vut diametrul de 26 cm si a iesit perfect) .

Intr-un bol mare, bateti galbenusurile, coniacul (eu am avut Campari si nu s-a simtit nici o modificare a gustului, in rau ), coaja si zeama de portocala, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

Puneti intr-un mixer zaharul, scortisoara, cuisoarele, faina, praful de copt, crutoanele si 150 gr de nuca si amestecati pana obtineti granule fine. Puneti amestecul intr-un bol mare. In alt bol curat, bateti albusurile spuma.

Amestecati compozitia cu galbenusurile cu cea de crutoane, apoi adaugati cu atentie albusurile, folosind o lingura mare de metal, pana omogenizati.

Turnati compozitia de tort in tava si lasati-o la cuptor 40 de minute. Se inteapa cu o scobitoare sa se verifice daca este gata.

Cat timp tortul este la cuptor, preparati siropul cu mirodenii (eu l-am preparat la inceput pentru ca trebuie turnat rece). Puneti toate ingredientele intr-o cratita mica si amestecati-le la foc potrivit pana dizolvati zaharul. Asteptati sa dea in clocot si lasati la foc mic 5 min. Asteptati sa se raceasca, apoi strecurati printr-o sita intr-un borcan.

Cand tortul este gata, scoateti-l din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betisor. Presararti deasupra restul de nuci (eu am pus cateva in plus) :) apoi puneti cu o lingura siropul racit peste tortul fierbinte.

Se lasa sa se raceasca inainte de a-l servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise