autor:

Larisa Ghetu

» » Torturi

Tort cu nuca si frisca

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
500 gr nuca, 500 gr zahar, 100 gr cacao- dr oetker, 300 ml apa, 10 oua, 2 fiole esenta rom- dr oetker, 1 l frisca lichida Hulala, Nu se foloseste faina! ! !

Dificultate: Ridicata Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Nuca+ zahar+ cacao+ apa se fierb la foc potrivit cca 12 minute amestecandu-se continuu sa nu se prinda. Cand s-a racit compozitia se adauga esenta de rom, galbenusurile 2 cate 2 amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se bat albusurile spuma si se adauga cate putin in compozitie, amestecandu-se cu telul de aceasta data, de jos in sus, cu grija sa nu se lase compozitia.
Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara sau forma de tort cu diametrul de 25 cm in care s-a pus hartie de pergament. Se coace la temperatura de 180 grade cca 110 minute. Se lasa sa se raceasca cateva ore bune. Cand s-a racit complet se taie pe orizontala si se pune jumatate din cantitatea de frisca batuta in prealabil, cealalta jumatate se pune deasupra si se rade ciocolata. Se pune la frigider si se serveste rece. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca, crema de unt si frisca

Tort cu nuca, crema de unt si frisca

Pentru aniversarea a 36 de ani de casnicie a parintilor nostri, am pregatit tortul nostru clasic

4 voturi    2 comentarii
2h 50 min
Torturi
Tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni

Tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni

Un tort delicat, feminin, cu blat de nucă, cremă stracciatella frișcă, multă frișcă. Pentru

1 vot    4 comentarii
2h 27 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr nuca
  • 500 gr zahar
  • 100 gr cacao- dr oetker
  • 300 ml apa
  • 10 oua
  • 2 fiole esenta rom- dr oetker
  • 1 l frisca lichida Hulala
  • Nu se foloseste faina! ! !

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

44 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Delicia