Reteta postata pe: 15 martie 2009
Ingrediente
500 gr nuca, 500 gr zahar, 100 gr cacao- dr oetker, 300 ml apa, 10 oua, 2 fiole esenta rom- dr oetker, 1 l frisca lichida Hulala, Nu se foloseste faina! ! !
Dificultate: Ridicata | Timp: 40 min
Mod de preparare
Nuca+ zahar+ cacao+ apa se fierb la foc potrivit cca 12 minute amestecandu-se continuu sa nu se prinda. Cand s-a racit compozitia se adauga esenta de rom, galbenusurile 2 cate 2 amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se bat albusurile spuma si se adauga cate putin in compozitie, amestecandu-se cu telul de aceasta data, de jos in sus, cu grija sa nu se lase compozitia.
Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara sau forma de tort cu diametrul de 25 cm in care s-a pus hartie de pergament. Se coace la temperatura de 180 grade cca 110 minute. Se lasa sa se raceasca cateva ore bune. Cand s-a racit complet se taie pe orizontala si se pune jumatate din cantitatea de frisca batuta in prealabil, cealalta jumatate se pune deasupra si se rade ciocolata. Se pune la frigider si se serveste rece. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si frisca" nu uita sa-i faci un
review
Pentru aniversarea a 36 de ani de casnicie a parintilor nostri, am pregatit tortul nostru clasic
4 voturi
2 comentarii
2h 50 min
Un tort delicat, feminin, cu blat de nucă, cremă stracciatella frișcă, multă frișcă. Pentru
1 vot
4 comentarii
2h 27 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate