Am mixat bine ouale cu zaharul si sarea, cred ca aproximativ 20 minute, dupa care am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaoa si am amestecat usor, cu lingura de lemn pana s-a incorporat bine de tot faina. Am turnat amestecul obtinut in forma de tort si am dat totul la cuptor (preincalzit), la 180 de grade pentru cca 15 minute. Am scos forma din cuptor dupa ce am lasat-o sa se raceasca un pic acolo si am asezat blatul pe un gratar.
Cele doua compozitii le-am preparat identic: am zdrobit fructele, le-am amestecat cu zaharul si iaurtul, am adaugat gelatina (hiddratata cu aproximativ 100 ml apa rece si apoi fluidizata la bain marie); cat a stat amestecul rezultat un pic la frigider am batut frisca. Am adaugat si frisca in compozitia cu fructe.
Eu am preparat intai compozitia cu piersici si mai apoi pe cea cu capsuni.
Am montat tortul pe un platou, cu ajutorul inelului detasabil al formei de tort astfel: am pus blatul mai intai, apoi am turnat compozitia cu piersici, am dat tortul la frigider cat am facut si cea de-a doua compozitie; am turnat si amestecul cu capsuni si am dat iar tortul la rece, de data aceasta pentru 4 ore.
Dupa ce am scos tortul din frigider, am dat la o parte inelul; am ornat simplu, cu putina cacao, cu cateva visine si cu niste frisca.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii