autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort cu piersici si capsuni -2-

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
Pentru blat: 2 oua, 60 g zahar, 50 g faina, 10 g cacao, un praf de sare, Prima compozitie: 200 g piersici din compot, 200 g iaurt, 200 g frisca lichida, 1 plic gelatina, 70 g zahar, A doua compozitie: 200 g capsuni, 200 g iaurt, 200 g frisca lichida, 1 plic gelatina, 70 g zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Am mixat bine ouale cu zaharul si sarea, cred ca aproximativ 20 minute, dupa care am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaoa si am amestecat usor, cu lingura de lemn pana s-a incorporat bine de tot faina. Am turnat amestecul obtinut in forma de tort si am dat totul la cuptor (preincalzit), la 180 de grade pentru cca 15 minute. Am scos forma din cuptor dupa ce am lasat-o sa se raceasca un pic acolo si am asezat blatul pe un gratar.

Cele doua compozitii le-am preparat identic: am zdrobit fructele, le-am amestecat cu zaharul si iaurtul, am adaugat gelatina (hiddratata cu aproximativ 100 ml apa rece si apoi fluidizata la bain marie); cat a stat amestecul rezultat un pic la frigider am batut frisca. Am adaugat si frisca in compozitia cu fructe.
Eu am preparat intai compozitia cu piersici si mai apoi pe cea cu capsuni.

Am montat tortul pe un platou, cu ajutorul inelului detasabil al formei de tort astfel: am pus blatul mai intai, apoi am turnat compozitia cu piersici, am dat tortul la frigider cat am facut si cea de-a doua compozitie; am turnat si amestecul cu capsuni si am dat iar tortul la rece, de data aceasta pentru 4 ore.

Dupa ce am scos tortul din frigider, am dat la o parte inelul; am ornat simplu, cu putina cacao, cu cateva visine si cu niste frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si capsuni -2-" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu capsuni si piersici

Tort cu capsuni si piersici

Pentru inceput am zdrobit capsunile. Piureul de capsuni rezultat l-am amestecat cu iaurtul in care

20 voturi    5 comentarii
1h
Torturi
Tort Barbie

Tort Barbie

Pentru blat: - se separa ouale, se pun galbenusurile intr-un castron si apa si se bat pana se face

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Salvat ,felicitari*****.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    O prezentare foarte frumoasa,felicitari draga Alexandrina.

  • Fara foto

    lia , 10 martie 2010

    Felicitari! pt reteta si pentru frumoasa prezentare.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine! Felicitari Alexandriana, am salvat reteta.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Va multumesc frumos pentru aprecieri!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      e foarte buna reteta ta si e un tort bun de facut vara pentru ca e racoritor.am salvat reteta

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Mmmmm.....Arata super!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Un deliciu si o decoratie grozav de eleganta!*****

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Bun,bun,bun..........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Ce bunatate...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Imi place,si eu fac asemanator torturile cu fructe.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Arata foarte bine si e un tort suav cu gust de fructe. Foarte bun .Am furat reteta.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      arata super si imi place cum este orant , ador tortul cu iaurt este foarte racoros

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Ce bine arata! As pofti si eu la o felie din tort:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 2 oua
  • 60 g zahar
  • 50 g faina
  • 10 g cacao
  • un praf de sare
  • Prima compozitie: 200 g piersici din compot
  • 200 g iaurt
  • 200 g frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 70 g zahar
  • A doua compozitie: 200 g capsuni
  • 200 g iaurt
  • 200 g frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 70 g zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alice85 (Chef de cuisine)

Salvat ,felicitari*****.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu fluturi albi