Pentru blat batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul si la urma faina amestecata cu fecola,cacao si praf de copt.
Coacem la 180 de grade pt cca 40 min in tava unsa cu unt. Lasam la racit
Pentru crema amestecam 100 ml lapte cu zaharul tos si amidon. Restul de lapte cu ciocolata rupta bucati se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de amidon si se lasa pe foc pana se ingroasa amestecand continuu. Cand e rece adaugam untul frecat cu zaharul pudra.
Taiem blatul in 2. Insiropam usor primul blat cu zeama de la compotul de piersici, punem jumatatile de piersici cu partea bombata in sus (pastram 1-2 pt decor), punem 3/4 din crema, apoi al doilea blat si insiropam. Deasupra punem restul de crema. Decoram cu frisca, piersici din compot, ciocolata alba rasa. Lasam la rece pentru cateva ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii