autor:

mihaela idriceanu

» » Torturi

Tort cu piersici si crema de lapte

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Ingrediente
Blat:4 oua, 4 lingurite apa calda, 150g zahar, 120g faina, 50g fecola, 50g cacao amara, 1 praf coptCrema:650 ml lapte, 70g amidon, 2 lg zahar tos, 100 g ciocolata alba, 150 g unt, g zahar pudra, o cutie mare compot de piersiciDecor:frisca,piersici,ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare


Pentru blat batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul si la urma faina amestecata cu fecola,cacao si praf de copt.

Coacem la 180 de grade pt cca 40 min in tava unsa cu unt. Lasam la racit

Pentru crema amestecam 100 ml lapte cu zaharul tos si amidon. Restul de lapte cu ciocolata rupta bucati se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de amidon si se lasa pe foc pana se ingroasa amestecand continuu. Cand e rece adaugam untul frecat cu zaharul pudra.

Taiem blatul in 2. Insiropam usor primul blat cu zeama de la compotul de piersici, punem jumatatile de piersici cu partea bombata in sus (pastram 1-2 pt decor), punem 3/4 din crema, apoi al doilea blat si insiropam. Deasupra punem restul de crema. Decoram cu frisca, piersici din compot, ciocolata alba rasa. Lasam la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort usor de vara cu iaurt

Tort usor de vara cu iaurt

Se toarna geletina in sucul de la compot si se lasa la inmuiat, dupa care se pune la topit la foc

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Intr-un vas pe bain-marie se topeste untul si ciocolata rupta;in alt vas se bat2oua intregi cu 4galbenusuri,jumatate

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Foarte frumos prezentata aceasta reteta,felicitari.Sunt sigura ca tortul este o bunatate.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

    Tortul arata foarte bine.

  • Fara foto

    mihaela idriceanu , 01 decembrie 2009

    raspuns pt mariana: fecola si amidonul sunt 2 chestii total diferite.Fecola e din cartofi si amidonul din porumb.Asta am folosit,asta am scris,fara sa fac nici o incurcatura.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      imi pare rau ca trebuie sa fac o observatie. Cine cauta o reteta nu trebuie sa stie neaparat italiana sau engleza , vrea o reteta. Poti scrie ca folosesti amidon italian(fecola). La blat scrie fecola, iar la crema amidon. Mare incurcatura!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 4 lingurite apa calda
  • 150g zahar
  • 120g faina
  • 50g fecola
  • 50g cacao amara
  • 1 praf coptCrema:650 ml lapte
  • 70g amidon
  • 2 lg zahar tos
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt, g zahar pudra
  • o cutie mare compot de piersiciDecor:frisca,piersici,ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Foarte frumos prezentata aceasta reteta,felicitari.Sunt sigura ca tortul este o bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tort Cos de Paste Tort Cos de Paste

Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apa şi uleiul.

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Tort cu pere