Tort cu visine

Timp pregatire
60 minute
Tort cu visine

Ingrediente

  • 800-900 g visine din compot
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 2 linguri apa clocotita
  • 2 linguri ulei
  • 50 g faina
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca

Mod de preparare

Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita. Mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana devin o spuma cremoasa, albita.

Punem pe rand uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Adaugam apoi faina (amestecata cu praful de copt) si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Batem albusurile spuma tare, ca pentru bezele, cu un praf de sare. Le incorporam in amestecul de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura sau o spatula.

Intr-o oala din inox, cu diametrul de 20 cm, punem visinele scurse bine pe fundul acesteia. Peste acestea turnam aluatul de blat pregatit mai devreme. Coacem tortul la 180°C timp de 35 minute, apoi facem proba cu scobitoarea. Il lasam sa se raceasca in oala in care l-am copt timp de cateva ore. Il scoatem din oala destul de usor dupa ce se raceste complet.

Il ornam cu frisca si cateva visine pastrate din compot, apoi servim.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul divainbucatarie.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise