Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr smanana grasa
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru jeleul de visine:
  • 450 gr visine
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri amidon
  • cateva visine pentru decor
  • picaturi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta.

Cernem faina, o adaugam peste galbenusuri.

Albusurile le batem cu praful de sare pana devin o spuma tare.

Cu o spatula incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri.

Aceasta compozitie o impartim in doua recipiente, in mod egal.

Tapetam o tava rotunda, cu diamentru de 26 cm, cu hartie de copt.

Turnam prima jumatate de compozitie, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. La fel procedam cu al doilea blat.

Le lasam sa se raceasca. Puteti coace blatul intreg si apoi sa il taiati pe jumatate.

Crema:

Topim ciocolata alba pe baie de aburi, o lasa sa se racoreasca.

Intr-un bol amestecam frisca lichida, smantana, zaharul pudra si le mixam spuma.

Mascarponele il amestecam cu ciocolata topita, mixam putin, apoi adaugam frisca mixata, esenta si mai dam de 3-4 ori cu mixerul cat sa se omogenizeze.

Jeleul de visine:

Spalam visinele, scoatem samburii si indepartam coditele.

Le punem intr-o cratita mai groasa impreuna cu zaharul.

Le transferam pe foc, amestecam continuu pana se topeste zaharul.

Amidonul il desfacem in 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste visine, amestecam bine, lasam pe foc pana se ingroasa. In timp ce amestecam zdrobim cu lingura cateva visine.

In tava in care am copt blatul, punem folie alimentara.

Asezam primul blat, il insiropam putin (eu am facut un sirop din apa, vanilie si putin zahar pudra, dar se poate lasa si neinsiropat pentru ca blaturile sunt destul de aerate), ungem cu jumatate din jeleul de visine.

Punem jumatate din crema peste, o nivelam.

Asezam al doilea blat, insiropam, jeleul si restul de crema.

Dam tortul la rece pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.

Il scoatem din tava usor, il asezam pe un platou, decoram cu visine date prin zahar si picaturi de ciocolata.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor