Tort cu visine si iaurt

Timp pregatire
90 minute
Tort cu visine si iaurt

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 albuşuri,
  • 150 g zahăr,
  • 150 g migdale măcinate
  • Pentru cremă:
  • 1 plic de gelatină alimentară (Dr. Oetker),
  • 400 g iaurt,
  • 2 linguri suc de lămâie,
  • esenţă de rom,
  • 1 plic de zahăr vanilat,
  • 250 ml frişcă bătută,
  • 500 g vişine

Mod de preparare

Preparare blat: Albuşurile se bat spumă cu zahărul până se obţine un fel de bezea lipicioasă. Apoi se înglobează migdalele.

Se aşază într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se coace 40 min în cuptorul încins la 140 grade sau la foc mic până se rumeşte, în cuptorul normal.

Preparare cremă: Se amestecă iaurtul cu sucul stors de lămâie , esenţă de rom şi zahărul vanilat. Se dizolvă gelatina în puţină apă rece şi se înglobează. Se dă la frigider. Când începe să se întărească, se înglobează frişca bătută.

Asamblare: Se aşază blatul pe un platou, cu un inel de tort în jurul lui.

Se aşază peste blat 1/2 din cremă, vişinele fără sâmburi (sau căpşuni, piersici).

Apoi cealaltă jumătate din cantitatea de cremă.

Se poate pudra cu cacao deasupra. Se dă la frigider 4 ore înainte de servire.

Pentru alte torturi gustoase intrati pe blogul Betty's Kitchen!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura