Ingrediente
Pentru blat:, 3 albuşuri,, 150 g zahăr,, 150 g migdale măcinate, Pentru cremă:, 1 plic de gelatină alimentară (Dr. Oetker),, 400 g iaurt,, 2 linguri suc de lămâie,, esenţă de rom,, 1 plic de zahăr vanilat,, 250 ml frişcă bătută,, 500 g vişine
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
6 voturi
Mod de preparare
Se aşază într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se coace 40 min în cuptorul încins la 140 grade sau la foc mic până se rumeşte, în cuptorul normal.
Preparare cremă: Se amestecă iaurtul cu sucul stors de lămâie , esenţă de rom şi zahărul vanilat. Se dizolvă gelatina în puţină apă rece şi se înglobează. Se dă la frigider. Când începe să se întărească, se înglobează frişca bătută.
Asamblare: Se aşază blatul pe un platou, cu un inel de tort în jurul lui.
Se aşază peste blat 1/2 din cremă, vişinele fără sâmburi (sau căpşuni, piersici).
Apoi cealaltă jumătate din cantitatea de cremă.
Se poate pudra cu cacao deasupra. Se dă la frigider 4 ore înainte de servire.
Pentru alte torturi gustoase intrati pe blogul Betty's Kitchen!