autor:

autor

» » Torturi

Tort cu visine si iaurt

    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, 3 albuşuri,, 150 g zahăr,, 150 g migdale măcinate, Pentru cremă:, 1 plic de gelatină alimentară (Dr. Oetker),, 400 g iaurt,, 2 linguri suc de lămâie,, esenţă de rom,, 1 plic de zahăr vanilat,, 250 ml frişcă bătută,, 500 g vişine

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Preparare blat: Albuşurile se bat spumă cu zahărul până se obţine un fel de bezea lipicioasă. Apoi se înglobează migdalele.

Se aşază într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se coace 40 min în cuptorul încins la 140 grade sau la foc mic până se rumeşte, în cuptorul normal.

Preparare cremă: Se amestecă iaurtul cu sucul stors de lămâie , esenţă de rom şi zahărul vanilat. Se dizolvă gelatina în puţină apă rece şi se înglobează. Se dă la frigider. Când începe să se întărească, se înglobează frişca bătută.

Asamblare: Se aşază blatul pe un platou, cu un inel de tort în jurul lui.

Se aşază peste blat 1/2 din cremă, vişinele fără sâmburi (sau căpşuni, piersici).

Apoi cealaltă jumătate din cantitatea de cremă.

Se poate pudra cu cacao deasupra. Se dă la frigider 4 ore înainte de servire.

Pentru alte torturi gustoase intrati pe blogul Betty's Kitchen!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu visine si crema de iaurt.

Tort cu visine si crema de iaurt.

Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,

19 voturi    8 comentarii
2h
Torturi
TORT CU FRUCTE(simplu)

TORT CU FRUCTE(simplu)

Se bate crema cu 200gr lapte,si frisca cu 200gr lapte, se tine

11 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 albuşuri,
  • 150 g zahăr,
  • 150 g migdale măcinate
  • Pentru cremă:
  • 1 plic de gelatină alimentară (Dr. Oetker),
  • 400 g iaurt,
  • 2 linguri suc de lămâie,
  • esenţă de rom,
  • 1 plic de zahăr vanilat,
  • 250 ml frişcă bătută,
  • 500 g vişine

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mini tort cu mousse de ciocolata