autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2013

Ingrediente
Blat:, , 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri ulei, 3 linguri apa minerala, 1 praf de copt, 1 esenta vanilie, 5 linguri faina cu varf, , Crema:, , 250 gr mascarpone, 2 linguri smantana pentru frisca, 50 gr unt, 5 linguri zahar, 1 esenta vanilie, 400 gr zmeura, 5 foi gelatina(8 grame au toate), , Pentru jeleu:, , 250 ml suc de zmeura, 8 foi gelatina(13 gr toate), , Glazura:, , 140 ml frisca lichida, 130 gr ciocolata amaruie, 1 lingura unt, frisca pentru decor, jeleuri de zmeura

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Mixam ouale cu zaharul spuma.
Apoi punem apa si uleiul.
Incorporam praful de copt si esenta.
La final punem faina treptat si amestecam bine pana obtinem compozitia blatului.
Luam o tava rotunda de tort, o tapetam cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o nivelam.
Dam tava in cuptorul incins pana blatul este copt, la o temperatura potrivita (cam 20 de minute).
Cand este gata, il lasam sa se raceasca apoi il taiem pe jumatate.
Jeleul:
Hidratam 10 minute, gelatina, in apa rece.
Dupa ce s-a hidratat o topim pe baie de aburi sau la microunde.
O amestecam cu sucul de zmeura si omogenizam foarte bine.
Luam tava in care am copt blatul si punem folie alimentara.
Turnam jeleul in tava si il lasam pana se incheaga foarte bine si e rece (deci il tineti la loc putin racoros).
Crema:
Punem gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.
Mixam smantana pana se face ca o frisca.
Adaugam untul si zaharul si frecam bine pana ce acesta din urma se topeste.
Apoi punem mascarponele si il amestecam bine, dupa care zmeura bine scursa de zeama (eu am avut congelata si de asta a trebuit putin scursa).
Mixam la o viteza mica apoi aromatizam cu esenta de vanilie.
Gelatina o topim pe baie de aburi sau la microunde 10 secunde.
O amestecam in crema de zmeura.
Preparam un sirop din sucul scurs de la zmeura si cateva linguri de apa (sau puteti face un sirop din apa cu zahar si vanilie).
O tava detasabila de tort o imbracam in folie alimentara.
Punem prima foaie de blat si o insiropam.
Deasupra venim cu foaia de jeleu(aveti grija sa nu se rupa ca este finuta), apoi turnam crema si o intindem uniform.
Punem si ce-a de a 2 a foaie si o insiropam.
Dam tortul putin la rece si pregatim glazura.
Glazura:
Intr-un vas mai gros punem frisca lichida, ciocolata rupta bucatele si untul.
Punem vasul la foc mic si lasam acolo pana ciocolata se topeste si totul devine ca o smantana mai groasa.
In acest timp invartiti mereu in glazura.
Cand este gata o lasam sa se raceasca.
Glazura rece (dar nu intarita)o turnam pe suprafata tortului.
Dam la frigider si lasam sa se intareasca.
Scoatem tortul pe un platou si il ornam pe margini cu frisca si deasupra jeleuri de zmeura.
Eu am vrut frisca in degradeuri, asa ca, in tubul de ornat am pus o lingura frisca, apoi presaram un praf de cacao, iar frisca, iar un praf de cacao si tot asa.
In momentul in care ornati iese ca niste degradeuri.
Pofta buna dragii mei!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu branza

Tort de mere cu branza

Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamiae si esenta de

49 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Ou de Paste

Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 5 linguri faina cu varf
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 400 gr zmeura
  • 5 foi gelatina(8 grame au toate)
  • Pentru jeleu:
  • 250 ml suc de zmeura
  • 8 foi gelatina(13 gr toate)
  • Glazura:
  • 140 ml frisca lichida
  • 130 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
  • frisca pentru decor
  • jeleuri de zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
GRILIAJ TORT