autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2013

Ingrediente
Blat:, , 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri ulei, 3 linguri apa minerala, 1 praf de copt, 1 esenta vanilie, 5 linguri faina cu varf, , Crema:, , 250 gr mascarpone, 2 linguri smantana pentru frisca, 50 gr unt, 5 linguri zahar, 1 esenta vanilie, 400 gr zmeura, 5 foi gelatina(8 grame au toate), , Pentru jeleu:, , 250 ml suc de zmeura, 8 foi gelatina(13 gr toate), , Glazura:, , 140 ml frisca lichida, 130 gr ciocolata amaruie, 1 lingura unt, frisca pentru decor, jeleuri de zmeura

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Mixam ouale cu zaharul spuma.
Apoi punem apa si uleiul.
Incorporam praful de copt si esenta.
La final punem faina treptat si amestecam bine pana obtinem compozitia blatului.
Luam o tava rotunda de tort, o tapetam cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o nivelam.
Dam tava in cuptorul incins pana blatul este copt, la o temperatura potrivita (cam 20 de minute).
Cand este gata, il lasam sa se raceasca apoi il taiem pe jumatate.
Jeleul:
Hidratam 10 minute, gelatina, in apa rece.
Dupa ce s-a hidratat o topim pe baie de aburi sau la microunde.
O amestecam cu sucul de zmeura si omogenizam foarte bine.
Luam tava in care am copt blatul si punem folie alimentara.
Turnam jeleul in tava si il lasam pana se incheaga foarte bine si e rece (deci il tineti la loc putin racoros).
Crema:
Punem gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.
Mixam smantana pana se face ca o frisca.
Adaugam untul si zaharul si frecam bine pana ce acesta din urma se topeste.
Apoi punem mascarponele si il amestecam bine, dupa care zmeura bine scursa de zeama (eu am avut congelata si de asta a trebuit putin scursa).
Mixam la o viteza mica apoi aromatizam cu esenta de vanilie.
Gelatina o topim pe baie de aburi sau la microunde 10 secunde.
O amestecam in crema de zmeura.
Preparam un sirop din sucul scurs de la zmeura si cateva linguri de apa (sau puteti face un sirop din apa cu zahar si vanilie).
O tava detasabila de tort o imbracam in folie alimentara.
Punem prima foaie de blat si o insiropam.
Deasupra venim cu foaia de jeleu(aveti grija sa nu se rupa ca este finuta), apoi turnam crema si o intindem uniform.
Punem si ce-a de a 2 a foaie si o insiropam.
Dam tortul putin la rece si pregatim glazura.
Glazura:
Intr-un vas mai gros punem frisca lichida, ciocolata rupta bucatele si untul.
Punem vasul la foc mic si lasam acolo pana ciocolata se topeste si totul devine ca o smantana mai groasa.
In acest timp invartiti mereu in glazura.
Cand este gata o lasam sa se raceasca.
Glazura rece (dar nu intarita)o turnam pe suprafata tortului.
Dam la frigider si lasam sa se intareasca.
Scoatem tortul pe un platou si il ornam pe margini cu frisca si deasupra jeleuri de zmeura.
Eu am vrut frisca in degradeuri, asa ca, in tubul de ornat am pus o lingura frisca, apoi presaram un praf de cacao, iar frisca, iar un praf de cacao si tot asa.
In momentul in care ornati iese ca niste degradeuri.
Pofta buna dragii mei!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

0 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate

19 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 5 linguri faina cu varf
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 400 gr zmeura
  • 5 foi gelatina(8 grame au toate)
  • Pentru jeleu:
  • 250 ml suc de zmeura
  • 8 foi gelatina(13 gr toate)
  • Glazura:
  • 140 ml frisca lichida
  • 130 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
  • frisca pentru decor
  • jeleuri de zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata cu crema de portocale, lichior de cocos si bomboane M&Ms