Blatul l-am facut ca pe un pandispan: bat intai albusurile spuma, apoi adaug zaharul, galbenusurile pe rand, pun romul si vanilia, incorporez faina amestecata cu praful de copt si cu cacao.
Am dat compozitia in tava de tort diametrul de 28 cm, unsa cu mult ulei, aproximativ 40 de minute la foc mediu.
Am scos din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca in suportul sau din care am scos doar cercul lateral.
Crema de rahat si lamaie se face astfel: se rade coaja de la lamaie, se da rahatul prin masina, apoi lamaia curata de coaja alba ramasa; se amesteca bine toate cele 3 ingrediente apoi se incorporeaza 1-2 linguri de unt. Crema de ciocolata: 50 g din unt, zeama de lamaie, cacaoa si zaharul le pun la bain marie aproximativ 10-15 minute, pana cand se topeste zaharul si incepe usor-usor sa se ingroase compozitia. Apoi dau deoparte si pun razatura de portocala, romul si ciocolata bucatele. Amestec pana cand ciocolata se integreaza bine-bine in crema si adaug restul de unt. Se amesteca bine pana cand se racoreste.
Blatul l-am taiat in 3 apoi l-am insiropat cu un sirop facut din apa si zahar (puteti pune zahar dupa gust, maximum aceeasi greutate ca si a apei) puse pe foc sa dea cateva clocote, la care am adaugat romul dupa ce am dat deoparte ibricul. Siropul il torn fierbinte peste blaturi, ca sa intre mai repede in prajitura.
Peste primul blat am turnat crema de lamaie si apoi visinele una cate una in asa fel incat sa acopere complet suprafata blatului.
Am pus al doilea blat iar peste el 2/3 din crema de ciocolata si peste crema, al treilea blat. Am scos o lingura din crema de ciocolata si am pus-o intr-un ibric, apoi cu restul am uns partea laterala a tortului.
Lingura de crema am topit-o la bain marie si apoi am adaugat o ciocolata Heidi Dark extreme rupta bucatele. Am glazurat tortul cu un strat gros care s-a intarit imediat.
Peste noapte am lasat tortul la rece iar a doua zi l-am decorat cu putina frisca.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii