autor:

Oana D.

» » Torturi

Tort Dark Extreme

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Ingrediente
- blatul: 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri de cacao, un plic de praf de copt, un plic de zahar vanilat, 3 linguri de rom bautura., - crema de rahat cu lamaie, 250 g, - crema de ciocolata: un pachet de unt, 2 linguri pline cu cacao, 3 linguri de zahar, zeama de la o portocala, coaja de la 2 portocale, o ciocolata cu lapte, o ciocolata Heidi 75 % cacao, 100 ml rom bautura., - 500 g visine, - sirop: 500 ml apa, 5-6 linguri de zahar, 150 ml rom., - glazura: o lingura de crema de ciocolata si o ciocolata Heidi Dark extreme, 85% cacao., - decor: 150 ml frisca, sau dupa dorinta.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul l-am facut ca pe un pandispan: bat intai albusurile spuma, apoi adaug zaharul, galbenusurile pe rand, pun romul si vanilia, incorporez faina amestecata cu praful de copt si cu cacao.
Am dat compozitia in tava de tort diametrul de 28 cm, unsa cu mult ulei, aproximativ 40 de minute la foc mediu.
Am scos din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca in suportul sau din care am scos doar cercul lateral.
Crema de rahat si lamaie se face astfel: se rade coaja de la lamaie, se da rahatul prin masina, apoi lamaia curata de coaja alba ramasa; se amesteca bine toate cele 3 ingrediente apoi se incorporeaza 1-2 linguri de unt. Crema de ciocolata: 50 g din unt, zeama de lamaie, cacaoa si zaharul le pun la bain marie aproximativ 10-15 minute, pana cand se topeste zaharul si incepe usor-usor sa se ingroase compozitia. Apoi dau deoparte si pun razatura de portocala, romul si ciocolata bucatele. Amestec pana cand ciocolata se integreaza bine-bine in crema si adaug restul de unt. Se amesteca bine pana cand se racoreste.
Blatul l-am taiat in 3 apoi l-am insiropat cu un sirop facut din apa si zahar (puteti pune zahar dupa gust, maximum aceeasi greutate ca si a apei) puse pe foc sa dea cateva clocote, la care am adaugat romul dupa ce am dat deoparte ibricul. Siropul il torn fierbinte peste blaturi, ca sa intre mai repede in prajitura.
Peste primul blat am turnat crema de lamaie si apoi visinele una cate una in asa fel incat sa acopere complet suprafata blatului.
Am pus al doilea blat iar peste el 2/3 din crema de ciocolata si peste crema, al treilea blat. Am scos o lingura din crema de ciocolata si am pus-o intr-un ibric, apoi cu restul am uns partea laterala a tortului.
Lingura de crema am topit-o la bain marie si apoi am adaugat o ciocolata Heidi Dark extreme rupta bucatele. Am glazurat tortul cu un strat gros care s-a intarit imediat.
Peste noapte am lasat tortul la rece iar a doua zi l-am decorat cu putina frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dark Extreme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Blatul: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul .Galbenusurile se freaca putin cu uleiul

18 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tarte cu gem de cirese

Tarte cu gem de cirese

Amestecam zaharul cu untul rece la mana sau in robotul de bucatarioe,omogenizam,adsaugam unul cate

10 voturi    11 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flori Patrascu , 25 iunie 2015

    cred ca o sa incerc sa-l fac dar visinile trebuiesc taiate pe din doua si dupa aceea puse?

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    yami yami...ce bunatate!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Arata foarte bine feliuta ta. Imi face pofta.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - blatul: 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • un plic de praf de copt
  • un plic de zahar vanilat
  • 3 linguri de rom bautura.
  • - crema de rahat cu lamaie
  • 250 g
  • - crema de ciocolata: un pachet de unt
  • 2 linguri pline cu cacao
  • 3 linguri de zahar
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la 2 portocale
  • o ciocolata cu lapte
  • o ciocolata Heidi 75 % cacao
  • 100 ml rom bautura.
  • - 500 g visine
  • - sirop: 500 ml apa
  • 5-6 linguri de zahar
  • 150 ml rom.
  • - glazura: o lingura de crema de ciocolata si o ciocolata Heidi Dark extreme
  • 85% cacao.
  • - decor: 150 ml frisca
  • sau dupa dorinta.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

yami yami...ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Pavlova cu crema de vanilie