autor:

cheche

» » Torturi

Tort de banane

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
Pt blat:8 oua,8linguri zahar,8 linguri faina,2 linguri cacao, Pt crema:400ml frisca, galbenusuri,4 linguri ciocolata alba rasa,4 banane, Pt sirop:100 g zahar,1 ceasca de apa, Pt decor:200 g ciocolata neagra,3 linguri ulei sau margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul.
Se adauga faina si cacaua,seamesteca si se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace 30-35 de minute,dupa care se scoate,se lasa la racit,se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut pe aragaz din zahar si apa.
Pt crema se amesteca ciocolata cu galbenusurile.
Se adauga frisca batuta si se amesteca foarte bine.Se pastreaza 4-5 linguri pt decor,iar restul cremei se intinde pe o jumatate a blatului insiropat,se aseaza bananele taiate pe lung si se acopera cu a doua jumatate de blat.
Ciocolata de topeste pe aragaz cu uleiul/margarina si se toarna peste tort,lasand sa curga si pe margini.
Cu crema oprita se orneaza deasupra dupa preferinta fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de budinca si banane

Tort cu crema de budinca si banane

Pregatim blatul: Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul

12 voturi    6 comentarii
40 min
Torturi
tort cu capsuni si banane

tort cu capsuni si banane

Se fierbe laptele din care se rezerva 200 ml pt a dizolva gelatina.Cind laptele incepe sa fiarba,

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    delicios, felicitari!

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    cred ca e gustos si arata foarte bine !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Arata foarte bine.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Imi place! Votat si retinut! Felicitari!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Simplu şi gustos! Arată foare bine!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Salvez reteta. Super interesanta. Si-mi plac bananele.......

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte frumos tortul.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Excelent tortuletul..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:8 oua,8linguri zahar,8 linguri faina,2 linguri cacao
  • Pt crema:400ml frisca, galbenusuri,4 linguri ciocolata alba rasa,4 banane
  • Pt sirop:100 g zahar,1 ceasca de apa
  • Pt decor:200 g ciocolata neagra,3 linguri ulei sau margarina

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicios, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel