autor:

Fara foto

» » Torturi

tort de bezea cu crema de lamaie

Autor: laura godja (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: laura godja (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
Blatul: 4 albusuri, 170 gr. zahar, Crema: 4 galbenusuri, 60 gr. zahar, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, 50 gr. unt nesarat, Ornare: 2 dl frisca, 1/2 lingura zahar vanilat, ciocolata rasa

Dificultate: Redusa Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

se coc 3 foi de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa la racit iar dupa se alterneaza cu crema de lamaie care se face astfel: se freaca galbenusurile cu zaharul zeama si coaja de lamaie, pe baie de abur, iar cd s-a racit se amesteca cu untul batut spuma.se orneaza cu frisca,iar peste se rade ciocolata cu lapte sau amaruie.
se coc 3 foi de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa la racit iar dupa se alterneaza cu crema de lamaie care se face astfel: se freac
Daca ti-a placut reteta noastra "tort de bezea cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi adaugam

6 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort cu cesti

Tort cu cesti

Blat: Am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma impreuna cu apa si praful de copt.Adaugam

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    O bunatate !

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Foarte bun. L-am facut si imi place tare mult.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    In doar o poza arata foarte bine,dar................in prezentare?multa lume de pe acest site uita sa treaca si procesul tehnologic al unei retete,cred ca pana la urma ne rezumam doar la a deduce cum se face.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      De aratat arata foarte bine...pacat ca in loc de mod de preparare au fost scrise tot ingredientele !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Eu l-am salvat si am sa-l incerc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Arata foarte bine

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Cu siguranta se coc 3 foi de bezea pe fundul unei cratite tapetate cu hartie de copt, se alterneaza cu crema de lamaie si se orneaza cu frisca. E foarte gustos tortul acesta, foile de bezea fragezindu-se in cateva ore de la crema, iar alternanta dulce(bezea) - acrisor(crema) este interesanta. Incercati-l ca nu regretati!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

      Care este modul de preparare? Eu nu am inteles.Pacat ca arata bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 4 albusuri
  • 170 gr. zahar
  • Crema: 4 galbenusuri
  • 60 gr. zahar
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • 50 gr. unt nesarat
  • Ornare: 2 dl frisca
  • 1/2 lingura zahar vanilat
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de laura godja
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se fierbe carnea de pui in apa cu vegeta. Ceapa taiata marunt si morcovii dati prin razatoarea

133 voturi    2 comentarii
30h
Borsuri si Ciorbe
SALATA DE DOVLECEL

SALATA DE DOVLECEL

Se curata dovleceii, se scor semintele, se taie cuburi mai mari si se pun la fiert intr-o oala cu

17 voturi    7 comentarii
1h
Salate
SIROP DE CAPSUNI (la rece)

SIROP DE CAPSUNI (la rece)

Capsunile se zdrobesc, se adauga zaharul si se lasa de pe o zi pe alta in cratita. In ziua urmatoare

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort Lela Tort Lela

Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort Ou de Paste Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti