autor:

cheche

» » Torturi

Tort de cacao cu capsuni

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2010

Ingrediente
pt un tort de 26cm, 200g unt, zahar,1 plic zahar vanilat,4 oua,un praf de sare, faina,50g cacao,1/2praf de copt,200ml lapte, Pt crema:500 g capsuni,300ml frisca lichida,1 plic zahar vanilat,2 linguri zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Se bate bine untul cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se pun ouale si praful de sare.
Se presara deasupra faina,cacaoa si praful de copt,iar apoi se adauga laptele.
Se toarna aluatul in forma unsa cu unt si se baga la cuptorul rece,adica sa nu fie preincalzit,timp de o ora la 180grade C(pozitia 2-3 a cuptorului).
Se spala capsunile si se curata de codita.Un sfert se pastreaza pt decor,iar restul se strivesc cu furculita.
Se bate frisca,iar spre final se adauga zaharul vanilat.Se bate in continuare,pana se intareste bine.
Se adauga capsunile scurse de zeama(zeama nu se arunca,se pastreaza) si se omogenizeaza bine compozitia.
Blatul racit se taie in doua felii pe orizontala.
Partea inferioara se unge cu jumatate din frisca,se pune cealalta felie de blat,iar deasupra si pe lateral restul de frisca.
Zeama pastrata de la capsuni se pune pe foc cu zaharul pudra pana se intareste putin,apoi se lasa sa se raceasca.
Cu capsunile pastrate se decoreaza tortul dupa preferinta fiecaruia,iar deasupra se toarna siropul de capsuni,lasand sa cada si pe margini.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cacao cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Inainte de toate punem gelatina la inmuiat intr-o cana si turnam apa peste si o lasam asa. Intre

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort Capuccino

Tort Capuccino

Blat: Se pune untul la topit pe baie de aburi, adaugandu-se 100 grame de ciocolata rasa si piscoturile

2 voturi    1 comentariu
20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    Delicios!!!!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Delicios!!! am fãcut si eu, dar cu blat alb...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    Interesanta reteta si daca e cu capsuni sigur este foarte buna !*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • pt un tort de 26cm
  • 200g unt, zahar,1 plic zahar vanilat,4 oua,un praf de sare, faina,50g cacao,1/2praf de copt,200ml lapte
  • Pt crema:500 g capsuni,300ml frisca lichida,1 plic zahar vanilat,2 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

25 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

COSTEO (Chef de cuisine)

Delicios!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata