autor:

mihaela cecilia

» » Torturi

Tort de capsuni cu frisca

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Ingrediente
Blat: 6 oua, 150g zahar, 8 linguri faina, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao. Crema: 500ml frisca, 400g capsuni, 1 plic gelatina. Sirop: 100g zahar, 200ml apa, esenta de vanilie. Decor: 200 ml frisca, capsuni

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Blatul: se bat albusurile spuma si dupa ce s-au intarit se adauga zaharul cite putin, apoi galbenusurile cite unul, faina si cacaoa cernute si la urma uleiul. Se coace la foc mediu aproximativ 40-45 minute apoi dupa ce s-a racit se da la frigider pentru 2 ore. Se taie in trei parti.Crema: se mixeaza capsunile si se amesteca usor cu frisca si gelatina preparata dupa indicatiile de pe pachet. Se da la frigider pentru 30 minute. Siropul pregatit din zahar , apa si esenta de vanilie se fierbe 2 minute apoi se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza cele trei discuri ale blatului, se intinde jumatate din crema pe primele doua discuri, se orneaza cu frisca si capsuni dupa dorinta si se lasa la frigider pina in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Foarte gustos!

  • Fara foto

    alinutzika (Maestru bucatar) , 05 iulie 2011

    f bun

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Superb! Felicitari!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Un epitet pentru tortul tau ?. - "Bucuria copiilor ", e unul bun ???, eu cred ca da !.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Mai ai,sau am aparut prea tirziu?

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Multumesc pentru aprecieri!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Super bine arata si sunt sigura ca afost o minune de tort.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Arata foarte frumos.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunãtate de tort!tare frumos ornat*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Trebue sa fie foarte bun.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Cici sunt printre primele la bunatatea asta a ta . Imi dai si mie o felie, te rog frumos ? Arata minunat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Aromat si delicios.Arata super!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Yam,yam, ce bun trebue sa fi fost*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      O splendoare !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      E foarte frumos, o bunatate frisca capsuni.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Tare bine mai arata tortuletul tau...

    • Fara foto

      mihaelacecilia , 04 iunie 2010

      Asa arata taiat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 150g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao. Crema: 500ml frisca
  • 400g capsuni
  • 1 plic gelatina. Sirop: 100g zahar
  • 200ml apa
  • esenta de vanilie. Decor: 200 ml frisca
  • capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Melba cu piersici