autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT de ciocolata MARIA

Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 decembrie 2006

Ingrediente
1Blat, taiat in trei, 1 compot de mandarine,(cirese,pere sau ananas), 3 ciocolate amarui, normale sau 300g. ciocolata pt.crema tort, esenta de vanilie, rom,migdale,, (sau citeva picaturi de rom,coniac,alt lichior-in functie de fructe se alege si aroma), 700ml de frisca nebatuta, zahar dupa gust(100-250g),

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

23 voturi

Mod de preparare

Fructele se scurg si se taie cuburi. Primul Blat se stropeste cu putin sirop de fructe si se pune 1/3 din fructe pe blat. Se rade putina ciocolata care se lasa pt. ornament. Se pune o oala cu apa la fiert. Pe ea se pune un castronas cu frisca, ciocolata, zaharul si aroma. Se amesteca preparindu-se pe acest asa numit bain-marie, dar domol si cu grija, pina se ingroasa. Eu fac asta la un foc moderat, asa simt mai bine cind crema se ingroasa. Gustati si mai puneti zahar sau aroma, dar tineti si cont ca blatul si fructele sint deja dulci. Crema se lasa la racit si se pune pe fiecare Blat acorerit cu fructe si insiropat.
La sfirsit se pune ca ornament ciocolata rasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT de ciocolata MARIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort spiralat

Tort spiralat

Inainte de pregatire se spala ouale! Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de apa rece,

60 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort masinuta

Tort masinuta

Blatul Separam ouale. albusurile le batem cu mixerul pana devin o spuma groasa...dupa care adaugam

15 voturi    19 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1Blat
  • taiat in trei
  • 1 compot de mandarine,(cirese,pere sau ananas)
  • 3 ciocolate amarui
  • normale sau 300g. ciocolata pt.crema tort
  • esenta de vanilie
  • rom,migdale,
  • (sau citeva picaturi de rom,coniac,alt lichior-in functie de fructe se alege si aroma)
  • 700ml de frisca nebatuta
  • zahar dupa gust(100-250g)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe