autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT de ciocolata MARIA

Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 decembrie 2006

Ingrediente
1Blat, taiat in trei, 1 compot de mandarine,(cirese,pere sau ananas), 3 ciocolate amarui, normale sau 300g. ciocolata pt.crema tort, esenta de vanilie, rom,migdale,, (sau citeva picaturi de rom,coniac,alt lichior-in functie de fructe se alege si aroma), 700ml de frisca nebatuta, zahar dupa gust(100-250g),

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

23 voturi

Mod de preparare

Fructele se scurg si se taie cuburi. Primul Blat se stropeste cu putin sirop de fructe si se pune 1/3 din fructe pe blat. Se rade putina ciocolata care se lasa pt. ornament. Se pune o oala cu apa la fiert. Pe ea se pune un castronas cu frisca, ciocolata, zaharul si aroma. Se amesteca preparindu-se pe acest asa numit bain-marie, dar domol si cu grija, pina se ingroasa. Eu fac asta la un foc moderat, asa simt mai bine cind crema se ingroasa. Gustati si mai puneti zahar sau aroma, dar tineti si cont ca blatul si fructele sint deja dulci. Crema se lasa la racit si se pune pe fiecare Blat acorerit cu fructe si insiropat.
La sfirsit se pune ca ornament ciocolata rasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT de ciocolata MARIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu mousse de zmeura

tort cu mousse de zmeura

Zmeura se paseaza cu blenderul vertical,se amesteca cu zahar si se incalzeste pe foc.Se adauga gelatina

7 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Red velvet cake

Red velvet cake

Incalzim cuptorul la 180 gr C. Tapetam cu hartie de copt o tava cu peretii detasabili cu diametru

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1Blat
  • taiat in trei
  • 1 compot de mandarine,(cirese,pere sau ananas)
  • 3 ciocolate amarui
  • normale sau 300g. ciocolata pt.crema tort
  • esenta de vanilie
  • rom,migdale,
  • (sau citeva picaturi de rom,coniac,alt lichior-in functie de fructe se alege si aroma)
  • 700ml de frisca nebatuta
  • zahar dupa gust(100-250g)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al buc?tarilor ?i patiserilor) cu aluat op?rit, decorat cu crem? de vanilie ?i crem?

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tort ciocolatos