autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT de ciocolata MARIA

Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 decembrie 2006

Ingrediente
1Blat, taiat in trei, 1 compot de mandarine,(cirese,pere sau ananas), 3 ciocolate amarui, normale sau 300g. ciocolata pt.crema tort, esenta de vanilie, rom,migdale,, (sau citeva picaturi de rom,coniac,alt lichior-in functie de fructe se alege si aroma), 700ml de frisca nebatuta, zahar dupa gust(100-250g),

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

23 voturi

Mod de preparare

Fructele se scurg si se taie cuburi. Primul Blat se stropeste cu putin sirop de fructe si se pune 1/3 din fructe pe blat. Se rade putina ciocolata care se lasa pt. ornament. Se pune o oala cu apa la fiert. Pe ea se pune un castronas cu frisca, ciocolata, zaharul si aroma. Se amesteca preparindu-se pe acest asa numit bain-marie, dar domol si cu grija, pina se ingroasa. Eu fac asta la un foc moderat, asa simt mai bine cind crema se ingroasa. Gustati si mai puneti zahar sau aroma, dar tineti si cont ca blatul si fructele sint deja dulci. Crema se lasa la racit si se pune pe fiecare Blat acorerit cu fructe si insiropat.
La sfirsit se pune ca ornament ciocolata rasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT de ciocolata MARIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

CREMA: -Într-un vas se amestecă făina, amidonul, zahărul și cacaua. -Se adaugă puțin

44 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Blat alb: Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1Blat
  • taiat in trei
  • 1 compot de mandarine,(cirese,pere sau ananas)
  • 3 ciocolate amarui
  • normale sau 300g. ciocolata pt.crema tort
  • esenta de vanilie
  • rom,migdale,
  • (sau citeva picaturi de rom,coniac,alt lichior-in functie de fructe se alege si aroma)
  • 700ml de frisca nebatuta
  • zahar dupa gust(100-250g)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Cetatea de ciocolata