autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT de ciocolata MARIA

Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 decembrie 2006

Ingrediente
1Blat, taiat in trei, 1 compot de mandarine,(cirese,pere sau ananas), 3 ciocolate amarui, normale sau 300g. ciocolata pt.crema tort, esenta de vanilie, rom,migdale,, (sau citeva picaturi de rom,coniac,alt lichior-in functie de fructe se alege si aroma), 700ml de frisca nebatuta, zahar dupa gust(100-250g),

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

23 voturi

Mod de preparare

Fructele se scurg si se taie cuburi. Primul Blat se stropeste cu putin sirop de fructe si se pune 1/3 din fructe pe blat. Se rade putina ciocolata care se lasa pt. ornament. Se pune o oala cu apa la fiert. Pe ea se pune un castronas cu frisca, ciocolata, zaharul si aroma. Se amesteca preparindu-se pe acest asa numit bain-marie, dar domol si cu grija, pina se ingroasa. Eu fac asta la un foc moderat, asa simt mai bine cind crema se ingroasa. Gustati si mai puneti zahar sau aroma, dar tineti si cont ca blatul si fructele sint deja dulci. Crema se lasa la racit si se pune pe fiecare Blat acorerit cu fructe si insiropat.
La sfirsit se pune ca ornament ciocolata rasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT de ciocolata MARIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale cu frisca

Tort de portocale cu frisca

Acest minunat tort ma inspira cum da frigul pentru ca mirosul de portocale merge fantastic de bine

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu fructe de Valentine's Day

Tort cu fructe de Valentine's Day

Se separa albusurile de galbenusuri, se bate spuma albusurile apoi se aduga zaharul treptat dar intre

30 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1Blat
  • taiat in trei
  • 1 compot de mandarine,(cirese,pere sau ananas)
  • 3 ciocolate amarui
  • normale sau 300g. ciocolata pt.crema tort
  • esenta de vanilie
  • rom,migdale,
  • (sau citeva picaturi de rom,coniac,alt lichior-in functie de fructe se alege si aroma)
  • 700ml de frisca nebatuta
  • zahar dupa gust(100-250g)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse