Reteta postata pe: 09 decembrie 2006
Ingrediente
1Blat, taiat in trei, 1 compot de mandarine,(cirese,pere sau ananas), 3 ciocolate amarui, normale sau 300g. ciocolata pt.crema tort, esenta de vanilie, rom,migdale,, (sau citeva picaturi de rom,coniac,alt lichior-in functie de fructe se alege si aroma), 700ml de frisca nebatuta, zahar dupa gust(100-250g),
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Fructele se scurg si se taie cuburi. Primul Blat se stropeste cu putin sirop de fructe si se pune 1/3 din fructe pe blat. Se rade putina ciocolata care se lasa pt. ornament. Se pune o oala cu apa la fiert. Pe ea se pune un castronas cu frisca, ciocolata, zaharul si aroma. Se amesteca preparindu-se pe acest asa numit bain-marie, dar domol si cu grija, pina se ingroasa. Eu fac asta la un foc moderat, asa simt mai bine cind crema se ingroasa. Gustati si mai puneti zahar sau aroma, dar tineti si cont ca blatul si fructele sint deja dulci. Crema se lasa la racit si se pune pe fiecare Blat acorerit cu fructe si insiropat.
La sfirsit se pune ca ornament ciocolata rasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT de ciocolata MARIA" nu uita sa-i faci un
review
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,
0 voturi
0 comentarii
2h 10 min
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate