autor:

Piri Piri e Canela

» » Torturi

Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 01 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 01 mai 2010

Ingrediente
Blat:200gr.ciocolata culinara neagra, 5 oua, 150gr.zahar, 100gr.unt, 100gr.nuca macinata, 80gr.faina, 1 lingurita praf de copt, Crema:250ml smantana pt.batut, 6 linguri zahar, Glazura:200gr. ciocolata neagra, 2 linguri unt, Decor:bomboane colorate,nuca de cocos colorata,1 Physalis.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1)Intr-un vas topeste ciocolata cu untul,lasa sa se raceasca.
2)Bate 5 galbenuse cu zaharul bine si toarna peste ciocolata topita.
3)Adauga faina,nuca si praful de copt,adauga albusele batute tare.
4)Unge o forma rotunda cu unt si tapeteaza cu faina,au foloseste hartie vegetala....toarna blatul si lasa la copt 40-45 min.
5)Rece se taie in 2.pe mijloc.Pt.crema:bate smantana cu zaharul pt. frisca si umple tortul.
6)pt. glazura:topeste ciocolata rupta in bucati cu untul,cand se raceste imbraca tortul.
Am decorat cu bomboane de diferite culori,am facut acest tort pt.copii prietenilor mei,adora ciocolata si bomboanele...am servit cu inghetata!Am pus un Physalis in mijloc,acest fruct exotic ii place mult sotului,am cumparat jumate de kg. numai pt.el!
Physalis Angulata,este originar din Amazonia,Brazil.E din fam.Solanacee,fructul are un gust dulce,putin acid.Se consuma natural,dar si la prepararea dulciurilor,sosurilor pt.salate si carne.Bogat in vitaminele A,C,fosfor si fier.....Medicinal:purifica sangele,diminueaza taxele de colesterol,reumatismul,bolile de piele,vezica,rinichi si ficat,brazilieni folosesc chiar si frunzele si radacinile.......
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu fluturi albi

Tort de ciocolata cu fluturi albi

Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea. Se separa galbenusurile de albusuri.

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort de pere cu ciocolata

Tort de pere cu ciocolata

Mixam bine ouale intregi cu zaharul adaugandu-l putin cate putin,pana devin o crema spumoasa;Adaugam

2 voturi    9 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Delicioasa, iar aici, si mie imi plac deserturile cu ciocolata.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Va multumesc!si eu ador prajiturile cu ciocolata:d

  • Fara foto

    maria mihalache , 02 mai 2010

    Tot ce este cu ciocolata este pe gustul meu............bun,bun,bun.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Ciocolata si iar ciocolata.Nu poate fi decat bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte, foarte bun,

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Mmmm,ce bun e tortul de ciocolata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      O delicatete...felicitari ! ai votul meu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      O bunatate.Super prezentare.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      felicitari arata super.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Delicios si multumim pentru noile fructe despre care ne informezi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Arata super bine...Cred ca este un deliciu...

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Tare bine arata tortul tau, Ramona !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:200gr.ciocolata culinara neagra
  • 5 oua
  • 150gr.zahar
  • 100gr.unt
  • 100gr.nuca macinata
  • 80gr.faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:250ml smantana pt.batut
  • 6 linguri zahar
  • Glazura:200gr. ciocolata neagra
  • 2 linguri unt
  • Decor:bomboane colorate,nuca de cocos colorata,1 Physalis.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa, iar aici, si mie imi plac deserturile cu ciocolata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Torta cu crema de vanilie si prajitura stil cremsnit