Eu incep cu crema deoarece trebuie racita, apoi fac blatul la aceasta reteta.
Blat :
Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, uleiul se adauga la spuma si se amesteca incet, se adauga lingura cu lingura faina si praful de copt, se da la cuptor la 180 de grade pina trece testul cu scobitoarea.
Cind s-a facut se da la racit si dupa aia se taie in doua, inainte de a se pune crema in mijloc se insiropeaza blaturile.
Crema:
Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina, avand grija sa nu facem cocoloase.
Apoi se toarna laptele mixand bine.
Compozitia formata se pune la foc mic amestecand cu telul mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase bine apoi se lasa la racit.
Intre timp, cat se raceste crema, se freaca untul spuma impreuna cu zaharul pudra.
Se freaca pana cand nu se mai simte zaharul.
Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine.
Se scot visinele din compot si se lasa la stors, cind sunt bine stoarse se adauga peste crema si se mixeaza bine
Inainte de a pune crema in blat, blatul se siropeaza
Decorul eu l-am facut din martipan, dar se poate face dupa imaginatia fiecaruia.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii