autor:

Risco_Melinda

» » Torturi

Tort de Craciun

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2013

Ingrediente
Blat :, 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 1 praf de copt, 2 linguri de ulei, 1 zahar vanilat, Crema :, 200 ml de lapte, 3 plicuri zahar vanilat, 4 galbenusuri, 200 g unt, 250 g zahar pudra, Visine din compot, Sirop:, Sucul de pe visinele din compot pe care il amestecati cu o esenta de rom si doua linguri de zahar, Decor :, eu l-am decorat cu martipan dar se poate si cu frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Eu incep cu crema deoarece trebuie racita, apoi fac blatul la aceasta reteta.



Blat :

Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, uleiul se adauga la spuma si se amesteca incet, se adauga lingura cu lingura faina si praful de copt, se da la cuptor la 180 de grade pina trece testul cu scobitoarea.

Cind s-a facut se da la racit si dupa aia se taie in doua, inainte de a se pune crema in mijloc se insiropeaza blaturile.



Crema:

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina, avand grija sa nu facem cocoloase.

Apoi se toarna laptele mixand bine.

Compozitia formata se pune la foc mic amestecand cu telul mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase bine apoi se lasa la racit.

Intre timp, cat se raceste crema, se freaca untul spuma impreuna cu zaharul pudra.

Se freaca pana cand nu se mai simte zaharul.

Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine.

Se scot visinele din compot si se lasa la stors, cind sunt bine stoarse se adauga peste crema si se mixeaza bine

Inainte de a pune crema in blat, blatul se siropeaza

Decorul eu l-am facut din martipan, dar se poate face dupa imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Craciun

Tort Craciun

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Craciun
Tort pentru Craciun

Tort pentru Craciun

Intr-un vas mare, amesteca ceaiul fierbinte cu coniacul si marmelada pana cand marmelada se va topi.Adauga

12 voturi    9 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat :
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 zahar vanilat
  • Crema :
  • 200 ml de lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • Visine din compot
  • Sirop:
  • Sucul de pe visinele din compot pe care il amestecati cu o esenta de rom si doua linguri de zahar
  • Decor :
  • eu l-am decorat cu martipan dar se poate si cu frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu menta