autor:

Risco_Melinda

» » Torturi

Tort de Craciun

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2013

Ingrediente
Blat :, 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 1 praf de copt, 2 linguri de ulei, 1 zahar vanilat, Crema :, 200 ml de lapte, 3 plicuri zahar vanilat, 4 galbenusuri, 200 g unt, 250 g zahar pudra, Visine din compot, Sirop:, Sucul de pe visinele din compot pe care il amestecati cu o esenta de rom si doua linguri de zahar, Decor :, eu l-am decorat cu martipan dar se poate si cu frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Eu incep cu crema deoarece trebuie racita, apoi fac blatul la aceasta reteta.



Blat :

Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, uleiul se adauga la spuma si se amesteca incet, se adauga lingura cu lingura faina si praful de copt, se da la cuptor la 180 de grade pina trece testul cu scobitoarea.

Cind s-a facut se da la racit si dupa aia se taie in doua, inainte de a se pune crema in mijloc se insiropeaza blaturile.



Crema:

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina, avand grija sa nu facem cocoloase.

Apoi se toarna laptele mixand bine.

Compozitia formata se pune la foc mic amestecand cu telul mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase bine apoi se lasa la racit.

Intre timp, cat se raceste crema, se freaca untul spuma impreuna cu zaharul pudra.

Se freaca pana cand nu se mai simte zaharul.

Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine.

Se scot visinele din compot si se lasa la stors, cind sunt bine stoarse se adauga peste crema si se mixeaza bine

Inainte de a pune crema in blat, blatul se siropeaza

Decorul eu l-am facut din martipan, dar se poate face dupa imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Craciun

Tort Craciun

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Craciun
Tort

Tort "Mos Craciun"

Preparare blaturi: Se fac doua blaturi,unul alb si cel de-al doilea cu cacao. Se bat albusurile

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat :
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 zahar vanilat
  • Crema :
  • 200 ml de lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • Visine din compot
  • Sirop:
  • Sucul de pe visinele din compot pe care il amestecati cu o esenta de rom si doua linguri de zahar
  • Decor :
  • eu l-am decorat cu martipan dar se poate si cu frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort fin