Tort de Craciun

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tort de Craciun

Ingrediente

  • Blat :
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 zahar vanilat
  • Crema :
  • 200 ml de lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • Visine din compot
  • Sirop:
  • Sucul de pe visinele din compot pe care il amestecati cu o esenta de rom si doua linguri de zahar
  • Decor :
  • eu l-am decorat cu martipan dar se poate si cu frisca lichida

Mod de preparare

Eu incep cu crema deoarece trebuie racita, apoi fac blatul la aceasta reteta.

Blat :

Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, uleiul se adauga la spuma si se amesteca incet, se adauga lingura cu lingura faina si praful de copt, se da la cuptor la 180 de grade pina trece testul cu scobitoarea.

Cind s-a facut se da la racit si dupa aia se taie in doua, inainte de a se pune crema in mijloc se insiropeaza blaturile.

Crema:

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina, avand grija sa nu facem cocoloase.

Apoi se toarna laptele mixand bine.

Compozitia formata se pune la foc mic amestecand cu telul mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase bine apoi se lasa la racit.

Intre timp, cat se raceste crema, se freaca untul spuma impreuna cu zaharul pudra.

Se freaca pana cand nu se mai simte zaharul.

Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine.

Se scot visinele din compot si se lasa la stors, cind sunt bine stoarse se adauga peste crema si se mixeaza bine

Inainte de a pune crema in blat, blatul se siropeaza

Decorul eu l-am facut din martipan, dar se poate face dupa imaginatia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise