autor:

Podovei_Si Nicoleta

» » Torturi

Tort de frisca

Autor: Podovei_Si Nicoleta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Podovei_Si Nicoleta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 august 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 4 oua, 150 g zahar, o lingurita bicarbonat, 3 linguri ulei, 250 g faina, 4 linguri nuca macinata, 800 ml smantana 30% grasime, 4 linguri zahar pudra, un intaritor frisca, , Pentru sirop am folosit zeama din compot.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu zahar pana devine ca o bezea. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, bicarbonatul,faina, si inainte de a pune aluatul la cuptor adaugam nucile macinate.



Ungem o tava pt tort cu ulei apoi o tapetam cu faina. Se da la cuptorul incins, intre timp pregatim smantana cu mixerul pana devine pufoasa, apoi adaugam intaritorul de frisca.



Atentie: Smantana trebuie tinuta la rece pt 4-5 ore inainte de a fi batuta si daca folosim mixerul trebuie sa utilizam doar o paleta pentru mixat, in nici un caz ambele, iar compozitia se mixeaza doar intr-o directie (cum se invarte ceasul), altfel frisca se taie.



Taiem blatul in 3 circular si insiropam cu zeama de compot si il umplem cu frisca.



Se orneaza dupa bunul plac si se da la rece minim 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cremos cu mere și frișcă

Tort cremos cu mere și frișcă

Am amestecat praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de suc, dupa care am adaugat restul de

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca

Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din

14 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Podovei_Si Nicoleta

    Podovei_Si Nicoleta (Maestru bucatar) , 01 septembrie 2014

    usor de facut si delicios!!!

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 800 ml smantana 30% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • un intaritor frisca
  • Pentru sirop am folosit zeama din compot.

Raporteaza reteta

Podovei_Si Nicoleta

Podovei_Si Nicoleta (Maestru bucatar)

usor de facut si delicios!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort din orez si budinca