Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu zahar pana devine ca o bezea. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, bicarbonatul,faina, si inainte de a pune aluatul la cuptor adaugam nucile macinate.
Ungem o tava pt tort cu ulei apoi o tapetam cu faina. Se da la cuptorul incins, intre timp pregatim smantana cu mixerul pana devine pufoasa, apoi adaugam intaritorul de frisca.
Atentie: Smantana trebuie tinuta la rece pt 4-5 ore inainte de a fi batuta si daca folosim mixerul trebuie sa utilizam doar o paleta pentru mixat, in nici un caz ambele, iar compozitia se mixeaza doar intr-o directie (cum se invarte ceasul), altfel frisca se taie.
Taiem blatul in 3 circular si insiropam cu zeama de compot si il umplem cu frisca.
Se orneaza dupa bunul plac si se da la rece minim 2 ore.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii