tort de fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
tort de fructe

Ingrediente

  • blat: 5 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 10 linguri apa, un praf de zahar vanilat, un praf de copt
  • crema: 7 lingurite gelatina, 200 ml apa, 5 oua, 450 gr. zahar, 3 linguri faina, 500 ml lapte
  • fructe: kiwi, banane, mango, struguri, avocado, capsuni, portocale, ananas, cirese, papaya (1 kg amestec)
  • ornare: frisca 1 kg

Mod de preparare

blatul: se prepara un pandispan care dupa racire se taie in 3 parti

crema: gelatina se moaie in 200 ml apa;

5 galbenusuri se amesteca cu 250 gr. zahar, 3 linguri faina si 500 ml lapte si se da pe foc pina se ingroasa (se amesteca mereu pentru a nu face cocoloase). cind s-a racit se adauga gelatina inmuiata

5 albusuri se bat cu 200 gr. zahar peste care se adauga crema calduta.

intr-un vas cu diametrul blatului se pune celofan apoi crema - blat - fructe - crema - blat - fructe - crema - blat - fructe si se da la rece (in frigider) 24 de ore.

a doua zi se restoarna pe platou si se orneaza cu frisca (optional la ornare se pot folosi si fructe, sau citeva stropi de glazura de ciocolata)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise