Autor:
cheche (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009
Ingrediente
Pt.blat:7oua,7lg zahar,7lg faina,coaja rasa de la o lamaie, Pt.crema:500ml lapte,1pachet unt Rama,4lg faina,4lg zahar,suc de la 2 lamai
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pt aprox 30-35 minute.Apoi se scoate si se lasa la racit,dupa care si taie blatul in doua pe orizontala si o data p verticala,astfel incat sa se obtina 4 niveluri.
Pt crema se amesteca faina cu zaharul cu cateva linguri de lapte rece pana se obtine o compozitie ca la budinca.Restul de lapte se pune la fiert.
Cand fierbe laptele se adauga compozitia de mai sus si se lasa la fiert pana se leaga.Dupa ce se raceste se amesteca cu untul frecat spuma si cu sucul de lamaie.
Blaturile se insiropeaza cu un sirop din apa cu suc de lamaie,se umple cu crema si se orneaza dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie" nu uita sa-i faci un
review
Blatul: frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le batem spuma cu cealalta
Preparare bază tort de biscuiti:
Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit , apoi amestecati.
1 vot
1 comentariu
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009
Imi place cum arata.