Tort de lamaie si smantana degresata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati
  • Blat si crema: 6 foi de gelatina, 750 gr. smantana degresata, 100 gr. zahar, 1 pachet de zahar vanilat, suc si coaja de la o jumatate de lamaie, 250 ml. frisca, un blat de biscuit (tort), 6 linguri de Sherry
  • Ornament: 150 ml. frisca, 1 pachet de intaritor de frisca, zahar pudra, felii de lamaie, frunzulite de menta

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in apa rece. Smantana degresata cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si coaja, se amesteca bine. Se stoarce gelatina si se pune la foc mic sa se topeasca si se toarna peste crema cu grija. (Nu tot dintr-odata). Se bate frisca tare si se amesteca cu crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor