autor:

» » Torturi

Tort de paine a la Ticino

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Ingrediente pentru 6 bucati:, » 1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii), » 220g paine, » 100g stafide, 6 linguri coniac, » 120g ciocolata semi-amaruie, » 125ml frisca lichida, » 1/2 lamaie, » 3 oua, » 100g zahar brun, » 1-2 lingurite zahar vanilat, » 1 lingura cu varf cacao, » 75g coaja de portocala, » 75g coaja de lamaie, » 75g migdale feliate, » unt pentru uns forma.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in fiert si se topeste ciocolata in ea, amestecand incontinuu. Se rade coaja de pe lamaie si se separa galbenusurile de albusuri.
Etapa II: Se framanta bine painea. Se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, ciocolata topita, coaja de portocala si cea de lamaie, migdalele si stafidele cu tot cu coniac si se amesteca totul bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza.
Etapa III: Se unge o forma potrivita (22 cm) cu unt. Se toarna compozitia in forma si se introduce la cuptorul cu microunde, unde se tin 2 minute la 360w si 200ş C sursa de caldura superioara, apoi 22 de minute la 180W si 200ş C sursa de caldura superioara si inferioara (se incearca daca s-a facut). Se lasa tortul sa se raceasca si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de paine a la Ticino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 bucati:
  • » 1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii)
  • » 220g paine
  • » 100g stafide
  • 6 linguri coniac
  • » 120g ciocolata semi-amaruie
  • » 125ml frisca lichida
  • » 1/2 lamaie
  • » 3 oua
  • » 100g zahar brun
  • » 1-2 lingurite zahar vanilat
  • » 1 lingura cu varf cacao
  • » 75g coaja de portocala
  • » 75g coaja de lamaie
  • » 75g migdale feliate
  • » unt pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Zuccotto