autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de paine a la Ticino

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Ingrediente pentru 6 bucati:, » 1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii), » 220g paine, » 100g stafide, 6 linguri coniac, » 120g ciocolata semi-amaruie, » 125ml frisca lichida, » 1/2 lamaie, » 3 oua, » 100g zahar brun, » 1-2 lingurite zahar vanilat, » 1 lingura cu varf cacao, » 75g coaja de portocala, » 75g coaja de lamaie, » 75g migdale feliate, » unt pentru uns forma.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in fiert si se topeste ciocolata in ea, amestecand incontinuu. Se rade coaja de pe lamaie si se separa galbenusurile de albusuri.
Etapa II: Se framanta bine painea. Se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, ciocolata topita, coaja de portocala si cea de lamaie, migdalele si stafidele cu tot cu coniac si se amesteca totul bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza.
Etapa III: Se unge o forma potrivita (22 cm) cu unt. Se toarna compozitia in forma si se introduce la cuptorul cu microunde, unde se tin 2 minute la 360w si 200ş C sursa de caldura superioara, apoi 22 de minute la 180W si 200ş C sursa de caldura superioara si inferioara (se incearca daca s-a facut). Se lasa tortul sa se raceasca si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de paine a la Ticino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de capsuni si frisca

Tort de capsuni si frisca

1)Albusele se bat separat bine,galbenusele se bat spuma cu zaharul si coaja de lamaie,adauga jumate

5 voturi    4 comentarii
45 min
Torturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul si un praf sare. Merele

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 bucati:
  • » 1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii)
  • » 220g paine
  • » 100g stafide
  • 6 linguri coniac
  • » 120g ciocolata semi-amaruie
  • » 125ml frisca lichida
  • » 1/2 lamaie
  • » 3 oua
  • » 100g zahar brun
  • » 1-2 lingurite zahar vanilat
  • » 1 lingura cu varf cacao
  • » 75g coaja de portocala
  • » 75g coaja de lamaie
  • » 75g migdale feliate
  • » unt pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort caramel cu fundite de ciocolata