autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de paine a la Ticino

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Ingrediente pentru 6 bucati:, » 1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii), » 220g paine, » 100g stafide, 6 linguri coniac, » 120g ciocolata semi-amaruie, » 125ml frisca lichida, » 1/2 lamaie, » 3 oua, » 100g zahar brun, » 1-2 lingurite zahar vanilat, » 1 lingura cu varf cacao, » 75g coaja de portocala, » 75g coaja de lamaie, » 75g migdale feliate, » unt pentru uns forma.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in fiert si se topeste ciocolata in ea, amestecand incontinuu. Se rade coaja de pe lamaie si se separa galbenusurile de albusuri.
Etapa II: Se framanta bine painea. Se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, ciocolata topita, coaja de portocala si cea de lamaie, migdalele si stafidele cu tot cu coniac si se amesteca totul bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza.
Etapa III: Se unge o forma potrivita (22 cm) cu unt. Se toarna compozitia in forma si se introduce la cuptorul cu microunde, unde se tin 2 minute la 360w si 200ş C sursa de caldura superioara, apoi 22 de minute la 180W si 200ş C sursa de caldura superioara si inferioara (se incearca daca s-a facut). Se lasa tortul sa se raceasca si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de paine a la Ticino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort inimioara

Tort inimioara

Am pregatit pandispanul dupa metoda clasica: -albusurile spuma cu sare -galbenusurile cu zaharul

7 voturi    6 comentarii
50 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand

21 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 bucati:
  • » 1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii)
  • » 220g paine
  • » 100g stafide
  • 6 linguri coniac
  • » 120g ciocolata semi-amaruie
  • » 125ml frisca lichida
  • » 1/2 lamaie
  • » 3 oua
  • » 100g zahar brun
  • » 1-2 lingurite zahar vanilat
  • » 1 lingura cu varf cacao
  • » 75g coaja de portocala
  • » 75g coaja de lamaie
  • » 75g migdale feliate
  • » unt pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca