autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de paine a la Ticino

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Ingrediente pentru 6 bucati:, » 1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii), » 220g paine, » 100g stafide, 6 linguri coniac, » 120g ciocolata semi-amaruie, » 125ml frisca lichida, » 1/2 lamaie, » 3 oua, » 100g zahar brun, » 1-2 lingurite zahar vanilat, » 1 lingura cu varf cacao, » 75g coaja de portocala, » 75g coaja de lamaie, » 75g migdale feliate, » unt pentru uns forma.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in fiert si se topeste ciocolata in ea, amestecand incontinuu. Se rade coaja de pe lamaie si se separa galbenusurile de albusuri.
Etapa II: Se framanta bine painea. Se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, ciocolata topita, coaja de portocala si cea de lamaie, migdalele si stafidele cu tot cu coniac si se amesteca totul bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza.
Etapa III: Se unge o forma potrivita (22 cm) cu unt. Se toarna compozitia in forma si se introduce la cuptorul cu microunde, unde se tin 2 minute la 360w si 200ş C sursa de caldura superioara, apoi 22 de minute la 180W si 200ş C sursa de caldura superioara si inferioara (se incearca daca s-a facut). Se lasa tortul sa se raceasca si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de paine a la Ticino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si capsuni

Tort cu ciocolata si capsuni

Preparare blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu nuca

Tort cu nuca

Pregatim blatul: Eu am facut un singur blat si l-am taiat in 3 bucati, mi-a fost mai usor. Separam

22 voturi    25 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 bucati:
  • » 1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii)
  • » 220g paine
  • » 100g stafide
  • 6 linguri coniac
  • » 120g ciocolata semi-amaruie
  • » 125ml frisca lichida
  • » 1/2 lamaie
  • » 3 oua
  • » 100g zahar brun
  • » 1-2 lingurite zahar vanilat
  • » 1 lingura cu varf cacao
  • » 75g coaja de portocala
  • » 75g coaja de lamaie
  • » 75g migdale feliate
  • » unt pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de piscoturi cu visine