autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de paine a la Ticino

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Ingrediente pentru 6 bucati:, » 1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii), » 220g paine, » 100g stafide, 6 linguri coniac, » 120g ciocolata semi-amaruie, » 125ml frisca lichida, » 1/2 lamaie, » 3 oua, » 100g zahar brun, » 1-2 lingurite zahar vanilat, » 1 lingura cu varf cacao, » 75g coaja de portocala, » 75g coaja de lamaie, » 75g migdale feliate, » unt pentru uns forma.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in fiert si se topeste ciocolata in ea, amestecand incontinuu. Se rade coaja de pe lamaie si se separa galbenusurile de albusuri.
Etapa II: Se framanta bine painea. Se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, ciocolata topita, coaja de portocala si cea de lamaie, migdalele si stafidele cu tot cu coniac si se amesteca totul bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza.
Etapa III: Se unge o forma potrivita (22 cm) cu unt. Se toarna compozitia in forma si se introduce la cuptorul cu microunde, unde se tin 2 minute la 360w si 200ş C sursa de caldura superioara, apoi 22 de minute la 180W si 200ş C sursa de caldura superioara si inferioara (se incearca daca s-a facut). Se lasa tortul sa se raceasca si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de paine a la Ticino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a

9 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 bucati:
  • » 1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii)
  • » 220g paine
  • » 100g stafide
  • 6 linguri coniac
  • » 120g ciocolata semi-amaruie
  • » 125ml frisca lichida
  • » 1/2 lamaie
  • » 3 oua
  • » 100g zahar brun
  • » 1-2 lingurite zahar vanilat
  • » 1 lingura cu varf cacao
  • » 75g coaja de portocala
  • » 75g coaja de lamaie
  • » 75g migdale feliate
  • » unt pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu piersici