autor:

Fara foto

» » Torturi

tort de piersici cu iaurt si frisca

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
2 plicuri de gelatina, 800 grame compot de piersici(zeama si fructe), 400 grame biscuiti petit beurre, 100 grame de unt, 100 grame de zahar, 450-500 grame iaurt piersici, 500 grame frisca, 1 plic gelatina colorata (rosie) Dr Qetqer

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici
se dau 400 gr biscuiti faramati in 100 gr unt si se dau la rece
se bate frisca 500 gr bine de tot
pe baie de apa se pune gelatina inmuiata, cu 100 gr de zahar (il adaug inainte de a-l pune pe foc, in gelatina) si se raceste
un iaurt de 450-500 gr de piersici se pune in castron, se amesteca cu frisca batuta, apoi se pune gelatina, amestecand cu delicatete, fructe maruntite din compot
se pune in forma imbracata in celofan,
am facut repede un plic de gelatina incolora dr. ochter cum scrie pe pachet dar cu apa, ca zeama de compot nu mai era si oricum a iesit foarte limpede.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort de piersici cu iaurt si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortul Mari cu visine

Tortul Mari cu visine

Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate:albusurile batute spuama tare cu zaharul,la

6 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort cu visine si crema de iaurt.

Tort cu visine si crema de iaurt.

Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,

19 voturi    8 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Niculae , 26 august 2013

    si eu am facut dar see you ananas, a iesit foarte buna..

  • Fara foto

    tigruta25 , 27 mai 2013

    multumesc de reteta , foarte bun si mi-a iesit si aspectos , l-am pregatit ieri pt musafiri, am primit doar complimente, reteta de refacut si alta data, doar ca nu am pus gelatina rosie deasupra:)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Bine mai arata !

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      Eu iau incredientele in cutie de la Dr.Oetker.Prajitura aceasta se numeste Melba.Mai sunt in comert diferite combinatii - cu anans,cu capsuni.Foarte Foarte buna reteta.Felicitari!

    • Zotu

      Zotu (Chef de cuisine) , 04 august 2008

      Doamnelor spuneti-mi si mie de ce piersicile din compot imi raman moi, cele care le asez deasupra. Am pus un tort jele din ceme de dr oetqer, dar deceaba. Ce ma sfatuiti|?

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      Arata foarte bine tortul, ceva de genul fac si eu, dar cu piscoturi si nectarine :)

    • gabriela bacila

      gabriela bacila (Chef de cuisine) , 11 iulie 2008

      crema de iaurt cu frisca si fructe este cea mai buna crema de tort,dupa parerea mea.am incercat aceasta reteta cu fructe de padure,dar cea mai gustoasa este cea cu afine.

    • Fara foto

      Carmen Manu , 27 mai 2008

      L-am facut si-l fac si eu de multa vreme Doamna care explica reteta nu precizeaza ca biscuitii se trag in unt pe foc si nu specifica atentia care trebuie acordata gelatinei atunci cand o punem pe foc (sa nu fiarba, lucru extrem de important pentru tinerele fete [IMG]http://i140.photobucket.com/albums/r36/Caica64/torturi/S4010217.jpg[/IMG] [IMG]http://i140.photobucket.com/albums/r36/Caica64/torturi/S4010160.jpg[/IMG] [IMG]http://i140.photobucket.com/albums/r36/Caica64/torturi/S4010164.jpg[/IMG] [IMG]http://i140.photobucket.com/albums/r36/Caica64/torturi/S4010183.jpg[/IMG]

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 2 plicuri de gelatina
  • 800 grame compot de piersici(zeama si fructe)
  • 400 grame biscuiti petit beurre
  • 100 grame de unt
  • 100 grame de zahar
  • 450-500 grame iaurt piersici
  • 500 grame frisca
  • 1 plic gelatina colorata (rosie) Dr Qetqer

Raporteaza reteta

tigruta25

multumesc de reteta , foarte bun si mi-a iesit si aspectos , l-am pregatit ieri pt musafiri, am primit doar complimente, reteta de refacut si alta data, doar ca nu am pus gelatina rosie deasupra:)

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort inimos