Ingrediente
Pentru blat: 1/2 pachet de piscoturi, Pentru crema: 3 plicuri budinca de vanilie, 12 linguri zahar, 1,5 litri lapte, Pentru sirop: 100ml apa, 100g zahar, 2 lingurite cafea, 2 lingurite esenta de rom, Pentru ornat: visine proaspete, ciocolata neagra
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
8 voturi
Mod de preparare
Siropul se face din apa pusa la fiert cu zaharul 5 minute. Apoi se adauga romul si cafeaua si se mai fierb pana cand o picatura din sirop pusa intr-un pahar cu apa rece formeaza o biluta moale. Pana se raceste siropul,visinele se spala si se scot samburii.
Intr-o tava dreptunghiulara se pun piscoturile inmuiate in sirop, iar pe deasupra visinele. Budinca se adauga si ea, peste adaugandu-se ciocolata neagra rasa.
Se decoreaza cu visine si se pune la rece cateva ore, dupa care se serveste.
Pofta buna!