autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: Alexandrina Birsan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina Birsan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Ingrediente
6 oua, 3 pliculete de gelatina, 350 g zahar, 4 plicuri de zahar vanilat, 1 l lapte, 8 portocale, 500 ml frisca lichida, 1 pumn de stafide, 24 piscoturi de sampanie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se amesteca 6 galbenusuri cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte,apoi se continua amestecarea pe foc intr-un vas cu apa;

3 pliculete de gelatina se amesteca si ele cu 5-6 linguri de apa pe foc, (nu direct ci tot intr-un vas cu apa} pana ce se omogenizeaza;

Apoi se toarna gelatina peste cealalta compozitie si se amesteca tot timpul pana se face crema;

Se adauga un pumn de stafide si un pumnisor de coaja de portocala rasa, se lasa la rece;

Se bate frisca si separat albusurile;

Dupa ce se raceste crema se amesteca cate o lingura intr-un castron mai mare din fiecare (frisca, albusuri, crema);

Portocalele se curata si se taie rondele;

Se inmoaie piscoturile in lapte cu un plic de zahar vanilat si se pun pe o farfurie

Se raceste o cratita, se tapeteaza peretii cu piscoturile inmuiate, se pun pe fund felii de portocale. Se adauga jumatate din compozitia de crema, se pun piscoturi daca au ramas sau portocale, se adauga cealalta jumatatea din compozitia de crema. Pe deasupra se pun felii de portocale frumos aranjate si se pune la rece.


Tips:

Putem imbraca acest tort de portocale, total sau numai pe laterale cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Mai intai mixam ouale cu zaharul si un praf de sare; adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin.

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blat: Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    Un desert delicios!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Este foarte bun si arata superb !

  • Fara foto

    constanta proca , 28 iunie 2010

    O bunatate !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      arata ft bine chiar prea perfect!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Excelent!!!

    • Fara foto

      Cuciurean (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Arata superb!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 3 pliculete de gelatina
  • 350 g zahar
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 1 l lapte
  • 8 portocale
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pumn de stafide
  • 24 piscoturi de sampanie

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina Birsan
Budinca de paste cu branza si sunca

Budinca de paste cu branza si sunca

Se pun la fiert 3 litri apa in care se pune un praf de sare. Pana incepe sa clocoteasca apa se da

10 voturi    1 comentariu
30 min
Budinci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un desert delicios!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte