Tort de portocale cu frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de portocale cu frisca

Ingrediente

  • Pt. blat: 2 oua, 100 gr zahar, o lingura unt ff moale, esenta de portocale, o lingurita coaja razuita de portocale, o lingurita praf de copt si 200 gr faina
  • Crema: 500 ml frisca lichida, 3 linguri zahar, o jumatate lingurita coaja de portocale razuita si citeva picaturi esentza de portocala, o lingurita zeama de lamaie si o portocala
  • Decor: 250 gr.fondant

Mod de preparare

Acest minunat tort ma inspira cum da frigul pentru ca mirosul de portocale merge fantastic de bine cu mirosul lemnelor ce trosnesc in semineu...Asadar sa prajiturim...

Pornim cuptorul la 180"C sa aiba timp sa se incalzeasca pina e gata compozitia pentru blat.

Mixam fff bine ouale cu zaharul pina devine o compozitie spumoasa , deschisa la culoare, adaugam untul moale, esenta, coaja de portocala. Lasam mixerul si vom omogeniza cu un tel manual de acum adaugind faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Punem compozitia intro forma rotunda de tort mica(18cm)tapetata cu hartie de copt ori unsa cu unt si faina si dam la cuptor pentru aprox 25-30 min fara sa deschideti cuptorul. Faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta. Cind este gata scoatem blatul din forma si lasam la racit. Cit se raceste blatul pregatim frisca mixand frisca lichida cu zaharul pina se intareste apoi adaugam esentza, zeama de lamaie si coaja de portocala. Dam la rece. Cand blatul e rece il taiem in doua si incepem montarea tortului. Punem primul blat (optional il puteti insiropa cu un sirop de zahar in care puteti pune citeva picaturi de esenta de portocala) apoi un strat generos de frisca, o portocala taiata cubulete ca in imagine, apoi cel de al doilea blat si imbracam tortul in frisca. Dam la rece pentru cel putin 2 ore(eu il las de obicei peste noapte) si apoi il imbracam cu o mantie frumoasa de fondant pe care l-am intins intr-o foaie de aprox 3 mm. Ca si decoratiuni puteti folosii orice va vine la indemina.. Eu l-am ornat cu citeva floricele si 3 frumusele albinute pentru ca am pregatit aces tort pentru o dragalasenie de fetita de doar 2 anisori...:)

Spor la prajiturit si toate cele bune sa fie cu voi..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise