autor:

Cristina_Vintu

» » Torturi

Tort de portocale cu frisca

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2013

Ingrediente
Pt. blat: 2 oua, 100 gr zahar, o lingura unt ff moale, esenta de portocale, o lingurita coaja razuita de portocale, o lingurita praf de copt si 200 gr faina, Crema: 500 ml frisca lichida, 3 linguri zahar, o jumatate lingurita coaja de portocale razuita si citeva picaturi esentza de portocala, o lingurita zeama de lamaie si o portocala, Decor: 250 gr.fondant

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Acest minunat tort ma inspira cum da frigul pentru ca mirosul de portocale merge fantastic de bine cu mirosul lemnelor ce trosnesc in semineu...Asadar sa prajiturim...
Pornim cuptorul la 180"C sa aiba timp sa se incalzeasca pina e gata compozitia pentru blat.
Mixam fff bine ouale cu zaharul pina devine o compozitie spumoasa , deschisa la culoare, adaugam untul moale, esenta, coaja de portocala. Lasam mixerul si vom omogeniza cu un tel manual de acum adaugind faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Punem compozitia intro forma rotunda de tort mica(18cm)tapetata cu hartie de copt ori unsa cu unt si faina si dam la cuptor pentru aprox 25-30 min fara sa deschideti cuptorul. Faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta. Cind este gata scoatem blatul din forma si lasam la racit. Cit se raceste blatul pregatim frisca mixand frisca lichida cu zaharul pina se intareste apoi adaugam esentza, zeama de lamaie si coaja de portocala. Dam la rece. Cand blatul e rece il taiem in doua si incepem montarea tortului. Punem primul blat (optional il puteti insiropa cu un sirop de zahar in care puteti pune citeva picaturi de esenta de portocala) apoi un strat generos de frisca, o portocala taiata cubulete ca in imagine, apoi cel de al doilea blat si imbracam tortul in frisca. Dam la rece pentru cel putin 2 ore(eu il las de obicei peste noapte) si apoi il imbracam cu o mantie frumoasa de fondant pe care l-am intins intr-o foaie de aprox 3 mm. Ca si decoratiuni puteti folosii orice va vine la indemina.. Eu l-am ornat cu citeva floricele si 3 frumusele albinute pentru ca am pregatit aces tort pentru o dragalasenie de fetita de doar 2 anisori...:)
Spor la prajiturit si toate cele bune sa fie cu voi..
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blat: Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine

49 voturi    22 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    veronica , 05 noiembrie 2013

    Arata foarte apetisant ..xxx

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pt. blat: 2 oua
  • 100 gr zahar
  • o lingura unt ff moale
  • esenta de portocale
  • o lingurita coaja razuita de portocale
  • o lingurita praf de copt si 200 gr faina
  • Crema: 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • o jumatate lingurita coaja de portocale razuita si citeva picaturi esentza de portocala
  • o lingurita zeama de lamaie si o portocala
  • Decor: 250 gr.fondant

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Fara foto

veronica

Arata foarte apetisant ..xxx

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de nuci