autor:

Daniela_Gherca

» » Torturi

Tort de Punci Aniversar

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Ingrediente
Pentru punci:, 1 portocala feliata, 150 ml vin rosu, 2 seminte de anason, 1 baton de scortisoara, 1 cuisor, Pentru blat:, 125g unt, 125g zahar, 75g ciocolata amaruie, 3 oua, un praf de sare, 220g faina, cacao, 1 plic praf de copt, Pentru crema:, 4 g de agar-agar sau 10g de gelatina granule, zeama de la 2 portocale, zeama de la o lamaie, 3 galbenusuri, 100g zahar pudra, rom, frisca batuta ( din 350ml frisca lichida) +100ml frisca pentru ornat, Pentru insiropare: suc de porocale cca 200ml

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Incepem in a prepara punciul: punem la foc vinul impreuna cu feliile de portocala, scortisoara, semintele de anason si cuisorul, cand a inceput sa se incalzeasca mai lasam 2 minute si il dam deoparte sa se racoreasca. Dupa care il strecuram de mirodenii.
Pentru blat:
Batem untul (trebuie sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul, adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam bine in compozitie si praful de sare deasemenea.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, radem ciocolata pe razatoare mica si le adaugam in compozitia de unt alternand cu punciul racit. Tapetam o tava cu diametrul de 26cm cu hartie de copt si dam la cuptor cca 30min. Il scoatem si il lasam sa se raceasca complet.
Pentru crema:
Galbenusurile le punem pe bain-mairie impreuna cu zaharul si romul cca 7 minute, pe urma adaugam sucul de la citritrice (200ml), separat luam 3 linguri de suc si dizolvam praful de agar-agar il fierbem 2 minute si apoi il punem peste crema, mai lasam 2-3 minute. Lasam la racit amestecand din cand in cand pana se raceste complet si crema se incheaga. Dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca batuta.
Pentru ansamblare: Bltul il asezam in tava il care l-am copt, il insiropam bine cu sucul de portocale si peste turnam crema. Dam la frigider peste noapte.
A doua zi il scoatem pe o farfurie si il invelim cu un strat de frisca subtire si il ornam dupa preferinte.
Este senzational!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Punci Aniversar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort amarui

Tort amarui

Eu am facut 3 blaturi,dar se poate face unul singur si se taie in 3.Deci: Se bat albusurile spuma

6 voturi    9 comentarii
2h
Torturi
Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Intr-o forma de tort (neunsa) cu inel pe margine, se aseaza un rind de piscoturi sampanie pe fundul

13 voturi    15 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru punci:
  • 1 portocala feliata
  • 150 ml vin rosu
  • 2 seminte de anason
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 cuisor
  • Pentru blat:
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 75g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 220g faina
  • cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 4 g de agar-agar sau 10g de gelatina granule
  • zeama de la 2 portocale
  • zeama de la o lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 100g zahar pudra
  • rom
  • frisca batuta ( din 350ml frisca lichida) +100ml frisca pentru ornat
  • Pentru insiropare: suc de porocale cca 200ml

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Mille-feuille cu mere caramelizate