autor:

Daniela_Gherca

» » Torturi

Tort de Punci Aniversar

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Ingrediente
Pentru punci:, 1 portocala feliata, 150 ml vin rosu, 2 seminte de anason, 1 baton de scortisoara, 1 cuisor, Pentru blat:, 125g unt, 125g zahar, 75g ciocolata amaruie, 3 oua, un praf de sare, 220g faina, cacao, 1 plic praf de copt, Pentru crema:, 4 g de agar-agar sau 10g de gelatina granule, zeama de la 2 portocale, zeama de la o lamaie, 3 galbenusuri, 100g zahar pudra, rom, frisca batuta ( din 350ml frisca lichida) +100ml frisca pentru ornat, Pentru insiropare: suc de porocale cca 200ml

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Incepem in a prepara punciul: punem la foc vinul impreuna cu feliile de portocala, scortisoara, semintele de anason si cuisorul, cand a inceput sa se incalzeasca mai lasam 2 minute si il dam deoparte sa se racoreasca. Dupa care il strecuram de mirodenii.


Pentru blat:


Batem untul (trebuie sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul, adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam bine in compozitie si praful de sare deasemenea.


Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, radem ciocolata pe razatoare mica si le adaugam in compozitia de unt alternand cu punciul racit. Tapetam o tava cu diametrul de 26cm cu hartie de copt si dam la cuptor cca 30min. Il scoatem si il lasam sa se raceasca complet.


Pentru crema:


Galbenusurile le punem pe bain-mairie impreuna cu zaharul si romul cca 7 minute, pe urma adaugam sucul de la citritrice (200ml), separat luam 3 linguri de suc si dizolvam praful de agar-agar il fierbem 2 minute si apoi il punem peste crema, mai lasam 2-3 minute. Lasam la racit amestecand din cand in cand pana se raceste complet si crema se incheaga. Dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca batuta.


Pentru ansamblare: Bltul il asezam in tava il care l-am copt, il insiropam bine cu sucul de portocale si peste turnam crema. Dam la frigider peste noapte.


A doua zi il scoatem pe o farfurie si il invelim cu un strat de frisca subtire si il ornam dupa preferinte.


Este senzational!
Retete
Alte retete din Torturi
Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Pandispanul negru: 1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru punci:
  • 1 portocala feliata
  • 150 ml vin rosu
  • 2 seminte de anason
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 cuisor
  • Pentru blat:
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 75g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 220g faina
  • cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 4 g de agar-agar sau 10g de gelatina granule
  • zeama de la 2 portocale
  • zeama de la o lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 100g zahar pudra
  • rom
  • frisca batuta ( din 350ml frisca lichida) +100ml frisca pentru ornat
  • Pentru insiropare: suc de porocale cca 200ml

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Platouri festive

Platouri festive

1. Platou cu bete frigarui asezate pe pat de salata verde: Masline verzi+ ardei rosu+ chiftelute+

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Mini pateuri cu branza sarata

Mini pateuri cu branza sarata

Branza sarata o dam pe razatoare mica si o amestecam cu oul. Aluatul de foietaj il intindem putin,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Bagheta umpluta

Bagheta umpluta

Pentru inceput taiem bagheta in 2 si o scobim de miez, dar cu grija sa nu o rupem. Intr-un bol

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se

6 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse