autor:

Daniela_Gherca

» » Torturi

Tort de Punci Aniversar

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Ingrediente
Pentru punci:, 1 portocala feliata, 150 ml vin rosu, 2 seminte de anason, 1 baton de scortisoara, 1 cuisor, Pentru blat:, 125g unt, 125g zahar, 75g ciocolata amaruie, 3 oua, un praf de sare, 220g faina, cacao, 1 plic praf de copt, Pentru crema:, 4 g de agar-agar sau 10g de gelatina granule, zeama de la 2 portocale, zeama de la o lamaie, 3 galbenusuri, 100g zahar pudra, rom, frisca batuta ( din 350ml frisca lichida) +100ml frisca pentru ornat, Pentru insiropare: suc de porocale cca 200ml

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Incepem in a prepara punciul: punem la foc vinul impreuna cu feliile de portocala, scortisoara, semintele de anason si cuisorul, cand a inceput sa se incalzeasca mai lasam 2 minute si il dam deoparte sa se racoreasca. Dupa care il strecuram de mirodenii.
Pentru blat:
Batem untul (trebuie sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul, adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam bine in compozitie si praful de sare deasemenea.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, radem ciocolata pe razatoare mica si le adaugam in compozitia de unt alternand cu punciul racit. Tapetam o tava cu diametrul de 26cm cu hartie de copt si dam la cuptor cca 30min. Il scoatem si il lasam sa se raceasca complet.
Pentru crema:
Galbenusurile le punem pe bain-mairie impreuna cu zaharul si romul cca 7 minute, pe urma adaugam sucul de la citritrice (200ml), separat luam 3 linguri de suc si dizolvam praful de agar-agar il fierbem 2 minute si apoi il punem peste crema, mai lasam 2-3 minute. Lasam la racit amestecand din cand in cand pana se raceste complet si crema se incheaga. Dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca batuta.
Pentru ansamblare: Bltul il asezam in tava il care l-am copt, il insiropam bine cu sucul de portocale si peste turnam crema. Dam la frigider peste noapte.
A doua zi il scoatem pe o farfurie si il invelim cu un strat de frisca subtire si il ornam dupa preferinte.
Este senzational!
Incepem in a prepara punciul: punem la foc vinul impreuna cu feliile de portocala, scortisoara, semintele de anason si cuisorul, cand a inceput sa se
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Punci Aniversar" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort fondant cu crema Nutella

Tort fondant cu crema Nutella

Mod de preparare: 1. Fondant Se pune gelatina la inmuiat in 30 ml apa timp de 10 minute. Cand

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu nuci

Tort cu nuci

Blatul 1 Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de

46 voturi    11 comentarii
3h 30 min
Torturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru punci:
  • 1 portocala feliata
  • 150 ml vin rosu
  • 2 seminte de anason
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 cuisor
  • Pentru blat:
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 75g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 220g faina
  • cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 4 g de agar-agar sau 10g de gelatina granule
  • zeama de la 2 portocale
  • zeama de la o lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 100g zahar pudra
  • rom
  • frisca batuta ( din 350ml frisca lichida) +100ml frisca pentru ornat
  • Pentru insiropare: suc de porocale cca 200ml

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta. Intr-un vas mare, cernem

5 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

Retete gustoase pentru Masa de Paste Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas, cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort Lela Tort Lela

Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort Ou de Paste Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti